Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Used – “People Are Vomit”

© Anthony Tran

Zanger Bert McCracken en zijn band The Used zijn terug met hun eerste album in drie jaar, getiteld Toxic Positivity. Om de release van het album in mei aan te kondigen, trappen ze af met de nieuwe single “People Are Vomit”. In oktober spuwden ze hun gal uit in de woeste energiestoot “Fuck You”. Afgekoeld lijken ze allerminst te zijn, want met een titel als “People Are Vomit” lijken ze nog even door te willen razen.

Dat McCracken een niet al te positief beeld heeft van de toekomst moge duidelijk zijn. Met “People Are Vomit” voorspelt hij een dystopische toekomst, waarin Amerika veranderd is in een woestenij, waar mensen verdeeld zijn en loyaliteit wordt beschouwd als een ziekte. Voor de inspiratie moest hij maar even een krant open slaan of even snuisteren op sociale media. Hij twijfelt aan welke kant hij moet staan en vraagt zich af hoe hij dat moet bepalen. Het nummer is een directe aanklacht tegen de verdeeldheid en negativiteit die momenteel heersen in de samenleving. Het is duidelijk dat The Used met “People Are Vomit” stevig uithaalt en het is een nummer dat past in het vertrouwde geluid van de band. Het is groot, het is anthemisch, maar het is nog steeds rauw en haveloos. De agressieve gitaren en de ongepolijste vocalen van McCracken maken het een energiek en krachtig lied.

Met deze single bewijst The Used dat ze nog steeds relevant zijn en het niet verleerd zijn om stevig uit te halen. “People Are Vomit” zou moeiteloos passen tussen hun klassieke werk, wat een goed teken is. De band is terug en ze zijn er klaar voor om opnieuw de wereld te veroveren met hun melodieuze punkrock met een schreeuwerig kantje. We kijken uit naar de release van het volledige album in mei.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Used - "Numb"

Door metal beïnvloede, agressieve riffs in de verzen afgewisseld door ultra melodieuze refreinen en een losgeslagen frontman die zowel schreeuwt als zingt….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Used - "Fuck You"

Zanger Bert McCracken dook de afgelopen tijd wel ergens op. Was het niet aan de zijde van Machine Gun Kelly, dan wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arcane Roots - "Curtains"

Het is alweer even geleden dat er nog een plaat van Arcane Roots uitkwam. De laatste, Blood & Chemistry, dateert alweer van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.