FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe namen Couleur Café, Boomtown en Zeverrock!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu de lente stilletjesaan dan toch op gang is gekomen, kan het aftellen naar de festivalzomer écht beginnen. Pukkelpop gaf vanochtend al het goeie voorbeeld door zes splinternieuwe namen aan de affiche toe te voegen, maar er is nu dus veel meer. Zo regende het vandaag nieuwe toevoegingen voor de Belgische festivalzomer, met aanvullingen voor de affiches van Couleur Café, Boomtown en Zeverrock. We bundelden daarom alles in een handig overzichtje.

Beginnen doen we in de schaduw van het Atomium, waar van 23 tot en met 25 juni het gezellige Couleur Café plaatsvindt. Nieuw op vrijdag zijn daar M.CHUZIMahomReggaebus Soundsystem en Jaz Elise. Op zaterdag strijken ArrdeeKuna MazeUncle Waffles en Kampire neer in het Ossegempark, terwijl op de slotdag Reinel BakoleAnthony BLittle Lion Sound en Vandal langskomen.

Iets later op de zomer, meer bepaald van 14 tot en met 20 juli, wordt de Gentse binnenstad weer omgetoverd tot Boomtown, en ook daar valt vandaag heel wat moois te rapen. Zo wordt de affiche aangevuld met ECHT!, M.CHUZI, Condor GruppeSlow Crush, Hideous, Tramhaus, Peuk, Barno Koevoet & The Duijmschpijkers, Glints, QuinzeQuinze, Chibi Ichigo en Martha Da’ro. Wie waar en en wanneer precies langskomt, ontdek je onderaan het artikel.

En ten slotte zetten we het feestje voort in Zevergem, want daar vindt op 4 en 5 augustus naar goeie gewoonte Zeverrock plaats. Het festival trekt voor deze eerste lading namen volop de kaart van de Lage Landen, want met popprinses MEROL, de fijne indierock van High Hi, De Nieuwe Lichting-winnaar Isaac Roux en het jonge geweld van Oproer valt er alvast wat moois van binnen onze contreien te rapen. Daarnaast kan er natuurlijk ook gedanst worden, en meer bepaald met de covershow van Les Truttes, maar ook met dj’s MagiKNina BlackOlsan Twins en Sabrina’s Feestje.

Zo ben je weer helemaal mee met al het festivalnieuws van vandaag. Voor meer info en tickets over bovenstaande festivals, verwijzen we je graag door naar de websites van Couleur Café, Boomtown en Zeverrock. Alle reeds bevestigde namen voor eerder genoemde festivals vind je onderaan het artikel nog eens terug.

Couleur Café:

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 23 juni: Ayra Starr – Bisou – Dub Engine – Earl Sweatshirt –Fireboy DML – Jazz Elise – Kanka – Karpe: Omar Sheriff – M.CHUZI – Mahom – Naza – Peet – Reggaebus Soundsystem Roméo Elvis – SOJA – Sofia Gabanna – Thundercat

Zaterdag 24 juni: Arrdee – BNXN – Coely – Compota de Manana – Innoss’B – Iration Steppas – Jazz Brak – Joe Yorke & Eeyun Purkins – Kampire – King Shiloh – Kuna Maze (Live Band) – Lander & Adriaan – Mortimer – Orchestra Baobab – Protoje – Reggaebus Soundsystem – Tayc – Uncle Waffles – Wicked and Bonny

Zondag 25 juni: Anthony B – Atili – Black Sherif – Earthgang – Flohio – Isha – Joey Bada$$ – Kabaka Pyramid – La Jungle – Little Lion Soundsystem – London Afrobeat Collective – Neue Grafik Ensemble – Reggaebus Soundsystem – Reinel Bakole – Tash Sultana – Vandal – YEИDRY

Boomtown:

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 14 juli HA ConcertsAlabaster DePlume – Oracle Sisters

Vrijdag 14 juli Kouter: Condor Gruppe – Dans Dans – ECHT! – M.CHUZI

Zaterdag 15 juli HA Concerts: TBA

Zaterdag 15 juli Kouter: Dr. Rubinstein

Zondag 16 juli HA Concerts: Michelle GurevichWhispering Sons

Zondag 16 juli Kouter: Barno Koevoet & The Duijmschpijkers – Hideous – Slow Crush – STAKE

Maandag 17 juli HA Concerts: TBA

Maandag 17 juli Kouter: Doodseskader – Meltheads – TramhausPeuk

Dinsdag 18 juli HA Concerts: Marble Sounds – Willy Mason

Woensdag 19 juli HA Concerts: TBA

Woensdag 19 juli Kouter: Chibi Ichigo – Glints – Martha Da’ro – Quinze Quinze 

Zeverrock: 

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 4 augustus: High Hi – Les Truttes – Olsan Twins – Oproer – Sabrina’s Feestje

Zaterdag 5 augustus: Isaac Roux – MagiK – MEROL – Nina Black

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Hang Youth, The Zesde Metaal, Oproer en meer naar Boomtown!

De Gentse Feesten biedt elk jaar plezier voor groot en klein, voor vroege vogels en nachtraven, voor liefhebbers van straattheater, wandelingen, lekker…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Brihang, Tyla en nog vier nieuwe namen voor Couleur Café 2024!

Momenteel zitten we allesbehalve in het zonnige weer, met de sneeuw die over het hele land opduikt, al wil dat niet zeggen…
Festivalnieuws

Onder andere STIKSTOF en Fatoumata Diawara bij eerste namen Couleur Café 2024!

De zon mag dan wel verscholen zitten achter een dik wolkenveld, maar dankzij Couleur Café krijgen we het toch lekker warm. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.