Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Scooter & Harris & Ford – “Techno Is Back”

© CPU – Nathan Dobbelaere

H.P. Baxxter mag dan wel de façade van de Duitse raveband Scooter zijn, eigenlijk is de groep met z’n drieën. De anciens uit Hamburg maakten naam met stevige EDM-producties als “How Much Is The Fish?“, “Nessaja” en “The Logical Song“, die vaak doorspekt zijn met hardcore- en techno-invloeden. Zelfs na dertig jaar in the business lijkt die aanpak nog steeds aan te slaan bij een groot publiek: de streams lopen nog altijd vlotjes binnen, al lijkt de groep daarvoor wel vaker beroep te doen op andere bekende namen als Timmy Trumpet en Dimitri Vegas & Like Mike.

Voor “Techno Is Back” doet Scooter net hetzelfde. De naam Harris & Ford mag in onze regionen misschien niet heel vertrouwd in de oren klinken, maar in Duitsland en Oostenrijk scheren Kevin Kridlo en Patrick Pöhl al enkele jaren hoge toppen in de wereld van de elektronische muziek met hun mix van big room house en hardstyle. Toch zoeken ze het voor hun samenwerking met Scooter, zoals de titel doet vermoeden, binnen een ander genre, al kunnen we stellen dat “Techno Is Back” toch ook flirt met de hardere stijlen in de dancemuziek. De nieuwe single tikt de 150 bpm aan en benadrukt zo de huidige populariteitsgolf van techno, en dan vooral de versnelling en de stijgende intensiteit binnen het genre. Een jonge meisjesstem die we herkennen uit eerdere Harris & Ford-tracks geeft de single vorm, waarna H.P. Baxxter met zijn karakteristieke stem de krachtige climax inleidt. Echte technopuristen zullen ongetwijfeld op hun tenen getrapt zijn met de titel die gekozen werd voor dit nummer, maar als je een storm aan pompende bassen kan trotseren, dan is deze gecommercialiseerde techno-rave-mix zeker iets voor jou.

Op 2 juni passeert Scooter in het Nederlandse Hulst voor Vestrock. Een dik maandje later, op 7 juli, staat de act op Breda Live in – je raadt het al: Breda.

Scooter: Facebook / Instagram / Website
Harris & Ford: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TRYM & Sofiane Pamart - "Shadow of Tears"

De jaren die TRYM al actief bezig is met het maken van muziek kunnen we niet meer op een hand tellen. Het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Will Sparks - "Light"

De jaren 2013-2015 worden weleens omschreven als de gouden periode van de EDM/Bigroom. Met hits als “Ah Yeah So What” maakte de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte de Witte - "Roar"

Een lange tijd werd techno door de grote meute gezien als iets marginaal undergrounds. Die tijden zijn echter voorbij, want het genre…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.