Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pissed Jeans – “No Convenient Apocalypse”

© Shawn Brackbill

Pissed Jeans, geboren en getogen in Pennsylvania, lanceert na zes (!) jaar hun nieuwe single “No Convenient Apocalypse” in de wereld der sludge. Hun debuutalbum Shallow dateert ondertussen al uit 2005, maar sindsdien hebben ze nog vijf pareltjes uitgebracht waaronder King of Jeans en Why Love Now. De band is bekend om hun energieke en rauwe liveoptredens en heeft getourd met verschillende bekende punk- en noisebands, zoals Mudhoney en Sonic Youth. Pissed Jeans heeft een cultstatus verworven in de underground punkscene en wordt geprezen om hun onconventionele aanpak en teksten die de grenzen van de punkmuziek verleggen en de ongemakkelijke kanten van het dagelijkse leven verkennen.

Zodra je begint met luisteren naar “No Convenient Apocalypse”, word je direct meegesleurd in de wereld van sludge en punk. Zonder een moment rust om je gedachten te ordenen en overweldigd door de aanwezige reverb op de vocalen van front Matt Korvette blijf je verbouwereerd achter. Er is iets aan het woord ‘apocalypse’ dat jeukt en je aanmoedigt om mee te schreeuwen. Hoewel Korvette’s vocals in dit nummertje rustiger zijn dan normaal, blaast hij je nog steeds omver met zijn territoriale keelklanken. Opnieuw weten de gitaarlijnen van gitarist Bradley Fry indruk te maken, maar af en toe mis je toch net iets meer. Ach ja, sludge zeker: bijtend, vrijwel simpel en een riff-gedreven genre. De brug van het nummer met het 8D-effect is absoluut fenomenaal. Het versterkt de drang om te headbangen door de toenemende reverb en het praktisch nietszeggende gekrijs. Het wachten was zeker de moeite waard en we mogen blij zijn dat dit eruit is ontstaan.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify!

16 posts

About author
doe je ding.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader – “Alive & Not Well”

‘Until all is 45’ is een boodschap die intussen bij sommigen al een belletje doet rinkelen. Het is de missie die Doodseskader,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malevolence - “On Broken Glass”

Iedereen die een beetje thuis is in de hardcore wereld weet intussen wie Malevolence is. De Britten spelen een mix van hardcore,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Red Fang - Arrows (★★★½): Stevige gitaren met een hoek af

Het sérieux waar veel bands zwaar aan tillen, is iets wat voor Red Fang niet geldt. Veel muziek en vooral de bandleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.