Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Malevolence – “On Broken Glass”

Iedereen die een beetje thuis is in de hardcore wereld weet intussen wie Malevolence is. De Britten spelen een mix van hardcore, sludge en stonermetal.  Met slechts twee albums op hun naam tourden ze de hele wereld rond, begonnen ze hun eigen platenlabel en werkten ze samen met onder andere Bryan Garris van het übersuccesvolle Knocked Loose en Andrew Neufeld van Comeback Kid. Dit alles werd mogelijk gemaakt door hun selfmade attitude en trouwe fanbase. Hierdoor zijn ze ook één van de vaste waarden bij het Belgische Ieperfest.

De gloednieuwe single “On Broken Glass” voelt als één grote ode aan Malevolences fanbase. De muziekvideo heeft dan ook één duidelijk doel: de community in beeld brengen. Op klassieke Malevolence-wijze opent het nummer. Een lekker zware groovy gitaar sleurt ons in het nummer en laat ons niet meer los. Zoals altijd wisselt het brute geschreeuw van Alex Taylor af met de ruwe dramatische vocalen van Konan Hall. Dit zorgt voor de ideale ademruimte om nog dieper in “On Broken Glass” weg te zakken. Het nummer wordt halverwege gebroken door een heerlijke gitaarsolo die overloopt in een simpele, maar moorddadige breakdown. “On Broken Glass” voelt als een overwinning voor zowel fans als Malevolence zelf.

Met “On Broken Glass” kondigen de Britten hun gloednieuw album Malicious Intent aan dat ze op 20 mei zullen uitbrengen in een samenwerking tussen hun eigen label en Nuclear Blast. Malevolence is ook volgende week zaterdag 5 maart te zien op Ieper Winter Fest 2022.

Facebook / Instagram Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Upchuck - "Boss Up"

Al vier jaar maakt Upchuck furore in de undergroundscene van Atlanta, maar 2022 zou zomaar eens kunnen het jaar zijn dat ze…
AlbumsRecensies

Stick To Your Guns - Spectre (★★★★): Hier met die guillotine

Stick To Your Guns is een vaste waarde in het hardcoremilieu. Al in 2004 begonnen de jongens uit Orange County, California stevige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cold Brats - "Cli-Check-Mate"

Punk is helemaal terug, en we krijgen er maar niet genoeg van! De mannen van Cold Brats omarmen de punk(mentaliteit) en steken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.