Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Paledusk & VIGORMAN – “I’m ready to die for my friends”

Het is voor ons duidelijk: dit gaat het jaar van Paledusk worden. De band uit de Japanse stad Fukuoka stond al enige tijd op onze radar vanwege nummers als “BLACK ICE” en “AREA PD“, maar krijgt nu ook steeds meer bekendheid bij het Europese publiek. Zo gaan ze komende zomer als support mee met onder andere Polaris, Bury Tomorrow en The Amity Affliction, en staan ze op de line-up van het Nederlandse festival Jera On Air. Bovendien hebben ook de grote platenlabels hun weg gevonden naar de band, want gisteren kondigde de groep aan dat ze een platendeal hebben getekend bij SharpTone Records. Om deze deal te vieren, geeft Paledusk ons hun nieuwste single “I’m Ready to Die for My Friends”, die ze samen met hun landgenoot VIGORMAN uitbrengen.

Chaos en onvoorspelbaarheid zijn de beste termen om Paledusk te omschrijven. De groep lijkt aan ieder nummer een aparte wending te geven en dat geldt ook voor hun nieuwste single. “I’m Ready to Die for My Friends” begint met een gospelkoor dat de songtitel vredig met ons deelt, totdat frontman Kaito de vocalen overneemt en het rad der chaos langzaam begint te draaien. Als VIGORMAN tijdens het tweede couplet zijn kunsten toont lijkt het nummer een stuk rustiger dan we gewoon zijn van de groep, maar als het lied uiteindelijk in de breakdown belandt, weet je met zekerheid dat het een Paledusk-track is. De gitaarsolo is van grote klasse en de grunt die Kaito op ons loslaat, is schurend en de beste die hij sinds het prille bestaan heeft gegeven. Ondanks dat de groep het leeuwendeel van “I’m Ready to Die for My Friends” in hun moedertaal zingt, laten ze ons met een voldaan gevoel achter en kunnen we niet wachten totdat ze aankomende zomer de Europese festivals en poppodia gaan veroveren.

Paledusk staat op vrijdag 23 juni op het bijna uitverkochte festival Jera on Air. Snel zijn is dus de boodschap.

Paledusk: Facebook / Instagram / Website
VIGORMAN: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paledusk – "RUMBLE"

Er zijn maar weinig bands op de wereld die zo goed zijn in lawaai maken als Paledusk. De Japanners weten namelijk als…
FeaturesInterviews

Interview Kaito Nagai (Paledusk): 'Ik knijp mezelf soms om te zien of niet alles een droom is'

We schreven het al langer, maar na succesvolle shows op zowel Graspop als Jera on Air weten wij het zeker: 2023 gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.