Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glints – “So Sorry” (feat. Blu Samu)

© CPU – Joost Van Hoey

Wie Glints anno 2023 nog niet live aan het werk zag, wilde dat hoogstwaarschijnlijk zelf niet. Om maar te zeggen dat er in ons Belgenlandje eigenlijk niet valt te ontsnappen aan de rapper uit het Antwerpse. Volledig terecht overigens, want ondanks dat zijn debuutplaat Choirboy aan de vooravond van de eerste lockdown werd uitgebracht, mag hij vandaag toch terugblikken op een reeks shows waarbij het energiegehalte gigantisch hoog lag. Nu is er meer, want aan het einde van de maand komt Jan Maarschalk Lemmens met een tweede album. Naar een titel blijft het voorlopig nog gissen, maar met “Roma” en “All In” kregen we wel al twee lekkere voorsmaakjes op ons bord. Voor de derde single, “So Sorry”, doet de Antwerpenaar het vandaag niet alleen: Blu Samu is zijn gezelschap.

Dat Glints ogenschijnlijk, althans op muzikaal vlak, wat mosterd is gaan lenen bij Stromae, werd al bij die vorige twee releases duidelijk. Deze nieuwste creatie ligt bijgevolg in diezelfde lijn, wat dan ook geen verrassing is. Het neemt gelukkig niet weg dat “So Sorry” opnieuw een fijn nummer is geworden, waarin Spaanse invloeden de plak zwaaien. Waar de castagnetten nog de intro verzorgen, is het de Antwerpenaar zelf die het in de grootse refreinen, inclusief trompetten, voor het zeggen heeft. Even later vervoegt ook Blu Samu, in het Portugees, het geheel, waardoor de temperatuur de hoogte in gaat. Tegen het einde volgt er zelfs nog een twistje door een stijging van het tempo waarop Glints zijn kunnen nog een laatste keer tentoonstelt. Hij mag dus met andere woorden terugkijken op een goeie release.

Het voorlopig nog titelloze tweede album van Glints verschijnt op 28 april. Op zaterdag 6 mei komt hij die plaat voorstellen in de Brusselse Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 2): De regen als hoofdrolspeler

De eerste zaterdag van de Lokerse Feesten was aangebroken. Ook al verbruikte Nederland vrijdag heel wat energie, we zijn nog maar aan…
InstagramLiveRecensies

Suikerrock 2023 (Festivaldag 1): Opjutten en opgejut worden

Voor de derde keer alweer is Suikerrock geen marktpleinfestival meer, maar een veel groter uitgebouwd muziekgebeuren achter de Tiense Suikerfabriek met ook…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.