Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear’s Den – “Evelyn”

© CPU – Katrin Peeters

Al ruim een decennium lang kunnen we genieten van de warme folkmuziek van Bear’s Den die inmiddels geen introductie meer behoeft. Nadat de wereld bijna twee jaar op pauze stond, mag het voor de mannen duidelijk allemaal wat sneller gaan. Vorig jaar nog bracht de Britse formatie met Blue Hours hun vierde langspeler uit en een nieuw project ligt al klaar. “Evelyn” is de eerste single van een nieuwe ep getiteld First Loves die in juni verschijnt.

Boven de wolken is het aangenaam zweven, zo blijkt uit de eerste seconden van de nieuwste single van Bear’s Den. Een vredevol deuntje neemt ons mee op sleeptouw waarna de vertrouwde drumpartijen en harmonieuze zang van de Britten het geheel aanvullen. Dat de band het op hun aankomende ep over die oh zo bijzondere eerste liefde wil hebben wordt al snel duidelijk wanneer we ons even op de tekst concentreren. ‘Evelyn our relationship was strictly platonic / If platonic means I was madly in love with you’, klinkt het en daarmee heeft Bear’s Den een sterke oneliner te pakken die het weleens goed zou kunnen doen op sociale media. Ook met deze nieuwe song wandelt Bear’s Den op hun eerder uitgezette paden, al zorgt dat ook net voor herkenbaarheid en een vertrouwelijk gevoel.

First Loves verschijnt op 23 juni.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Loneliness"

Wie warme folkmuziek rijkelijk besmeerd met melancholie zegt, grijpt al gauw naar de Britse formatie Bear’s Den. In hun carrière brachten ze…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bear's Den - "Summer & Smoke"

Wanneer Bear’s Den iets nieuws aankondigt, dan weet je eigenlijk al meteen wat te verwachten. De Britse formatie staat immers al jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.