Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Romy & Fred again.. – “Strong”

Een van de hoogtepunten van de festivalzomer was ongetwijfeld de set van Fred again.., en meer bepaald het stukje waarin hij het nummer “Lights Out” bracht. Die track maakte hij samen met zijn goeie vriendin Romy Madley-Croft, oftewel de frontvrouw van The xx. Een combinatie die werkt, dus komt daar vandaag haast vanzelfsprekend een vervolg op. Waar Fred vorige keer nog de hoofdartiest was, is deze “Strong” het tweede officiële wapenfeit van Romy. Dat is op zich ook best opvallend te noemen, want haar debuutsingle “Lifetime” zag ondertussen toch ook al twee jaar geleden het levenslicht. Hoe dan ook zijn we daarom des te gelukkiger met deze nieuwste creatie, want de Britten hebben er bij deze allebei een nieuwe feestschijf bij.

Wie een beetje bekend is met de muziek van beide artiesten, zal dan ook niet echt verrast zijn bij het horen van deze “Strong”. De single is namelijk perfect wat je kan verwachten van een samenwerking van Romy en Fred. De dansvloer wordt dus al snel geopend met indringende bassbeats en de zachte stem van de zangeres, waarna een elektronische riedel de boel overneemt. Geleidelijk aan bloeit het nummer dan open in een iets groter en dansbaarder geheel, en zo kunnen we concluderen dat “Strong” de ideale toevoeging is voor zowel de dj-sets van Romy als de livesets van Fred. Wij kijken bij deze dus al uit naar volgende zomer.

Op 1 december staat Fred again.. in de Ancienne Belgique in Brussel. Op 25 november staat de Brit in de Amsterdamse AFAS Live. Wie geen tickets kon scoren voor die shows, kan op zaterdag 1 juli terecht in The Barn op Rock Werchter.

Romy: Facebook / Instagram / Website
Fred again..: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1634 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skrillex, Fred again.. & Flowdan - "Rumble"

Dat Fred again.. een artiest is die op zowat elk feestje zal passeren in 2023, werd de afgelopen weken al gigantisch duidelijk….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2023 maakt longlist bekend

In de maand december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die een terugblik vormen op het muziekjaar, maar het is ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.