Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pardoner – “Are You Free Tonight?”

Juni zal de release zien van het langverwachte nieuwe album Peace Loving People van de San Francisco postpunkband Pardoner. De nieuwe single “Are You Free Tonight?” is het toonaangevende nummer van hun album en dient als een duidelijke missieverklaring van de band. Met Max Freeland, Trey Flanigan en River van den Berghe als kerntrio, maakte Pardoner al snel indruk door hun slacker rock attitude te combineren met pompende hardcore. Dit resulteerde in een viscerale sound en sinds hun oprichting in 2015 heeft de groep bij elke release hun muzikale vaardigheden verbeterd, met als eindproduct de lp’s Uncontrollable Salvation, Playin’ On A Cloud en Came Down Different.

Het nummer “Are You Free Tonight?” gaat van warme, nostalgische alt-rock naar intense punk, waarbij de band afstand neemt van eerdere experimenten met het mengen van verschillende genres. In het begin voelt het alsof je naar een themalied van een willekeurige jaren zeventig gerelateerde tv-show luistert, maar al snel evolueert het naar een meer rauwe en ongepolijste sound die niet zou misstaan bij een beginnend punkbandje in het café om de hoek. Zo klinken de vocals net iets te geforceerd om er echt met genot naar te luisteren. Of dit de bedoeling is, waarschijnlijk, maar het hardere gedeelte past toch net iets beter bij hun imago als band. Volgens Max Freeland gaat het nummer over de ervaringen van onze generatie om rond te komen en de onzekerheid die we voelen over onze toekomst. Maar dat Pardoner een kleurrijke toekomst heeft, is vrijwel duidelijk.

Het langverwachte nieuwe Pardoner-album Peace Loving People zal op 23 juni de postpunkdiscografie aanvullen.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

16 posts

About author
doe je ding.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whispering Sons - The Great Calm (★★★★): Een nieuw hoofdstuk

‘Zonder de donkere sfeer klinkt onze muziek als een Mario Kart-liedje’, lachte Whispering Sons nog in een interview met Dansende Beren in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Horses - "King Dundalk"

Molly Horses is een huwelijk tussen twee bands, FoFon Ru en Ted Leo & the Pharmacists, die voorheen aan de oostkust van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "We Make Hits"

Al van bij de eerste single uit het tweede album van Yard Act werd het duidelijk dat ze meer dan waarschijnlijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.