Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Paper Kites – “Till the Flame Turns Blue”

© Nick McKinlay

Een afgelegen boshut met zicht op een vijver, een kopje gemberthee en een geurkaars. Het is het ideale kader om de muziek van The Paper Kites degelijk in je op te nemen, volgens ons toch. Daarmee willen we vooral de pracht benadrukken die in de eenvoud van de muziek verscholen zit. Hun inmiddels vijfde album Roses liet twee jaar geleden onze innerlijke rust naar boven komen, mede dankzij de vele geslaagde samenwerkingen (met onder andere Julia Stone, Lucy Rose en MARO). Twee maanden geleden kwamen de Australiërs die plaat voorstellen in de uitverkochte Orangerie van de Botanique en kort nadien werd met “The Sweet Sound of You” het eerste nummer van album zes gelost. Vandaag wordt daar met “Till the Flame Turns Blue” een vervolg aan toegevoegd.

Het rustgevende ritme van de eerste gitaartonen opent de weg voor de zoetgevooisde stem van frontman Sam Bentley die zingt over een liefde die hij wil terugwinnen. Op de achtergrond zorgt de zachte drum voor een fijn tempo, terwijl op rake plekken in het nummer wat akkoorden van een elektrische gitaar afglijden. Op overgangsmomenten in het refrein waagt de rest van de groep zich aan een gezellige ‘ooh-ooh-ooh’, wat ons nog meer doet wegdromen van die afgelegen boshut, op voorwaarde dat er een kampvuur is en we onze dichtste vrienden hebben uitgenodigd.

Met “Till the Flame Turns Blue” brengt The Paper Kites een tweede nummer uit hun komende zesde album. Dat ook deze song ons doet genieten van het hier en nu betekent enkel veel goeds voor wat nog komt.

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

58 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
LiveRecensies

The Paper Kites @ Botanique (Orangerie): ’t Is wederzijds

The Paper Kites is een van de meest consistente indiefolkbands die we vandaag kennen. Sinds 2013 komen ze elke drie jaar met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Paper Kites - "Without Your Love" (feat. Julia Stone)

Australië slaat de handen in elkaar: The Paper Kites met Julia Stone. Die eerste kan je kennen als een van de betere…
AlbumsRecensies

Aisha Badru – Pendulum (★★★): Een collage van groeimogelijkheden

Een artieste die eindelijk genoeg zelfvertrouwen heeft verzameld om op het podium te klimmen en vervolgens met een debuutalbum op de proppen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.