banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Paper Kites – “Without Your Love” (feat. Julia Stone)

Australië slaat de handen in elkaar: The Paper Kites met Julia Stone. Die eerste kan je kennen als een van de betere indiefolkbands van down under, met hitjes als “Bloom” en “Paint“, maar is ondertussen alweer hard aan het werken aan een volgende plaat. Album nummer vijf staat pas voor het voorjaar van 2021 op de planning, maar er staan wel enkele interessante features op. Nadat we enkele weken terug Lucy Rose al te horen kregen op “For All You Give“, is het vandaag de beurt aan de vrouwelijke helft van Angus & Julia Stone. De Australische is tegenwoordig terug helemaal het solopad opgegaan en komt binnenkort zelfs met haar eerste album in bijna tien jaar. Daarop klinkt ze verrassend poppy, maar dat maakte ons eigenlijk des te benieuwder om haar terug de folkrichting uit te horen gaan.

Het klinkt misschien cliché, maar het is bijna onmogelijk om op “Without Your Love” niet meteen de referentie naar Angus & Julia Stone te maken. De donkere gitaar klinkt zoals we die van hen gewend zijn en ook de stem van frontman Sam Bentley doen wel verrassend sterk aan Angus denken. Als Julia er dan zelf bijkomt is het plaatje eigenlijk terug compleet. Doorheen het nummer komt er dankzij de drum wat meer tempo in, waardoor we die herkenbare warme knuffel weer voelen. De samenzang tussen Sam en Julia is dan ook misschien wel het toppunt, want dit is misschien wel een samenwerking waarvan we niet wisten dat we ze nodig hadden.

Het nieuwe album van The Paper Kites krijgt de titel Roses en verschijnt op 12 maart. Julia Stone haar tweede album Sixty Summers verschijnt op 12 februari 2021.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dope Lemon - "Rose Pink Cadillac"

De namen Angus en Julia Stone doen bij de meeste folk- en indiepopfans wel een belletje rinkelen. Broer en zus brachten na…
AlbumsRecensies

Julia Stone - Sixty Summers (★★★½): Wazige liefde, besprenkeld met glitter

Julia Stone. Onlosmakelijk verbonden met muzikale partner in crime Angus, fulltime indiefolkhartjesverwarmster en in bijberoep nog eens de Australische spin-off van Aphrodite….
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.