Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEAU – “Als Thuis”

© CPU – Sam De Boeck

Een kleine drie jaar geleden kwam MEAU binnen in onze levens, iemand waarvan we op dat moment niet wisten dat we haar nodig hebben. Met haar doodeerlijke Nederlandstalige teksten zorgt de jonge noorderbuur er keer op keer voor dat meerdere gevoelige snaren worden geraakt. Haar ep Kalmte introduceerde MEAU zachtjes, waarna vooral singles als “Dat heb jij gedaan” en “Als jij maar bij me bent” potten gingen breken. Nadat ze eind vorig jaar de foyer van De Roma stil kreeg van ontroering, loste ze begin januari in één klap twee nieuwe singles: “Helen” & “Hou Me Vast”. Vandaag komt ze met “Als Thuis” naar buiten.

Op de tonen van verfijnd vingerspel op de klassieke gitaar toont MEAU zich alweer van haar gevoeligste kant. Geen grootse uithalen of crescendo te bespeuren, wat ook helemaal niet gemist wordt. De grootsheid van “Als Thuis” zit ‘m in het kleine en breekbare ervan. Ze zingt: ‘Het meisje vond de rust en het meisje vond een parel’, waarbij wij vooral vinden dat MEAU zelf de parel is en zij ons met haar muziek de rust schenkt die we soms goed kunnen gebruiken. Als MEAU langzaam richting een album aan het reizen is, dan vormt een single als deze alvast een prachtige tussenstop.

MEAU staat op 28 april in een uitverkochte De Roma, waarvoor een wachtlijst werd opengesteld. Tijdens het aanstormende festivalseizoen zal ze alvast te vinden zijn op Labadoux en Suikerrock.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

58 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
InstagramLiveRecensies

Pommelien Thijs @ Ancienne Belgique (AB): Erop en erover

Hoe zou het nog zijn met de schouw van Pommelien Thijs? Die heeft sinds enige tijd namelijk de loodzware taak om maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEAU - "Stukje Van Mij"

Wie de afgelopen jaren naar de radio luisterde en bij een kalm Nederlandstalig liedje dacht ‘moh, dat is mooi’, was misschien wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.