Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEAU – “Als Jij Maar Bij Me Bent”

MEAU

Wie de naam MEAU niet kent, heeft de afgelopen maanden toch echt onder een steen gelegen, want ze gaat als een raket. In de laatste maanden van 2021 heeft ze haar plekje verdiend in het Nederlandse en Vlaamse muzieklandschap. Al eerder kregen we haar prachtige ep Kalmte te horen, maar vanaf haar persoonlijke single “Dat Heb Jij Gedaan” is het hard gegaan. Inmiddels is die goed voor veertig miljoen streams, stond ze maar liefst acht weken op 1 in de Nederlandse top 40 en staat ze nog altijd strak bovenaan in de Vlaamse Ultratop. Nu is ze klaar voor een nieuwe fase in haar leven met de nieuwe single “Als Jij Maar Bij Me Bent”. 

Het begint met de warme herkenbare stem van MEAU die ondersteund wordt door een pingelende gitaar. In het eerste couplet neemt ze je mee naar een moment in de coronacrisis waar de straten leeg waren en het stil was om je heen. “Als Jij Maar Bij Me Bent” gaat dan ook over de abrupte veranderingen die de coronacrisis met zich meedroeg. In het refrein beschrijft MEAU de onwijs herkenbare gedachte over hoe graag je nieuwe dingen wilt doen, maar dat eigenlijk niet kan omdat je niet weg kan. Toch koppelt ze hier dan een positief puntje aan door te beseffen dat, zolang er liefde om je heen is, het toch wel fijn kan zijn in de donkere dagen. In het tweede couplet legt MEAU zich er een beetje bij neer dat het zo is en dat het van achter het glas ook best prima is, als je maar samen bent. Het knappe aan deze single is dat ze weer een situatie schetst die voor veel mensen herkenbaar is. Met “Dat Heb Jij Gedaan” schreef ze ook al een nummer dat bij veel luisteraars binnenkwam als een bom en daar ligt ook de kracht van MEAU: eerlijkheid zonder poespas gezongen door haar kraakheldere stem. De single werd samen gemaakt met Wouter Hardy, de producer van onder andere Duncan Laurence. 

Met “Als Jij Maar Bij Me Bent” laat MEAU weer een stukje van haar persoonlijkheid zien. En het zal ons ook niet verbazen als dit een enorme hit gaat worden. MEAU tourt in het voor- en najaar samen met haar band langs 22 podia in Nederland en België.  

88 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
InstagramLiveRecensies

Pommelien Thijs @ Ancienne Belgique (AB): Erop en erover

Hoe zou het nog zijn met de schouw van Pommelien Thijs? Die heeft sinds enige tijd namelijk de loodzware taak om maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEAU - "Stukje Van Mij"

Wie de afgelopen jaren naar de radio luisterde en bij een kalm Nederlandstalig liedje dacht ‘moh, dat is mooi’, was misschien wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.