Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Meeting The Master”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie Greta Van Fleet de voorbije jaren gemist heeft, was wellicht even met de ogen aan het knipperen. De vier rockers uit Michigan kwamen in 2017 aandraven met een eerste ep en stonden een goede twee jaar later al op de bühne in Vorst Nationaal, nadat ze eerder al Ancienne Belgique genadeloos hadden uitverkocht. Hun muzikale producten doen al vanaf het begin denken aan Led Zeppelin, die een grote inspiratiebron bleek te zijn voor Greta Van Fleet, wat ook loont. “Highway Tune“, “Black Smoke Rising“, “Safari Song“, “Heat Above“,… stuk voor stuk songs met miljoenen luisterbeurten. Een kleine twee jaar geleden kwam met The Battle At Garden’s State een behoorlijk tweede album, wat minder potten brak dan hun eerste plaat, maar de Amerikanen werden zeker niet afgeschreven. Vandaag komt Greta Van Fleet met een eerste nieuwe nummer naar buiten: “Meeting The Master”.

Waar we eerder openslaande deuren hadden verwacht om de twee jaren van stilte te verbreken, wordt “Meeting The Master” zacht geopend met een knap vingerspel op klassieke gitaar. Frontman Josh Kiszka kent duidelijk nog geen verval in de stembanden, zo brengt hij ons het geluid dat vertrouwd en vooral enorm sterk klinkt. Halverwege deze vijf minuten durende single mogen de drumstokken voor het eerst bewegen en laat Kiszka horen dat hij ook het grommen niet verleerd is. Zonder al te veel branie wordt vervolgens een gitaarsolo van jewelste ingezet en horen we een samenspel waar iedere liefhebber van het genre alleen maar appreciatie voor kan tonen. “Meeting The Master” is een nummer dat klassevol aantoont waar de band voor staat, meer moet dat soms niet zijn.

In de aanloop naar het derde Greta Van Fleet-album Starcatcher is dit alvast een geslaagd begin. Het viertal kan met deze song niet enkel de fans, maar zeker en vast ook nieuwe ontdekkers aantrekken. Starcatcher verschijnt op 21 juli.

FacebookInstagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

52 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Loveless @ Ancienne Belgique (AB Club): Evenwichtige liefdesbrief aan het publiek

Een paar jaar geleden markeerden enkele virale covers het startpunt van de carrière van Loveless. Twee albums later ontwikkelde de groep rond…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MAY-A - "Something Familiar"

Maya Cumming is een Australische singer-songwriter, bekend onder de artiestennaam MAY-A en hoewel de naam bij veel mensen waarschijnlijk nog geen belletje…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Greta Van Fleet - Starcatcher (★★★½): Muzikale hoogstandjes met hier en daar wat opvulling

Zes jaar geleden zorgde Greta Van Fleet met zijn allereerste ep voor heel wat verdeelde meningen. Dat de Amerikaanse rockband stuk voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.