banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Heat Above”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Amerikaanse band Greta Van Fleet heeft al een Grammy voor beste rockalbum op de kast staan. Misschien wel op de kast waarin ook hun zorgvuldig uitgezochte Led Zeppelinoutfits liggen, wie weet. De Grammy wonnen ze in 2019 voor hun ep From the Fires. Dit jaar kunnen de broertjes Kiszka daar misschien nog een trofee bijzetten, want op 16 april verschijnt hun tweede studioplaat The Battle at Garden’s Gate. Daaruit krijgen we na “My Way, Soon” en “Age of Machine” ondertussen al een derde single, getiteld “Heat Above”.

Het nummer opent sacraal, met een aanzwellend Hammondorgel en drums die net iets te hard hun best doen om ons warm te maken voor wat zal volgen, want wat volgt is slechts even verrassend als de vergelijking die we nog maar eens zullen maken. De jonge band slaagt er ook met dit nummer niet in om uit de schaduw van die grote, machtige zeppelin te treden. “Heat Above” verdrinkt bovendien in een opeenstapeling van vocale, instrumentale en productionele clichés waarvan de rauwe randjes vakkundig zijn weg gepolijst. Het lijkt erop dat ook producer Greg Kurstin (Paul McCartney, Foo Fighters, Adele) hier net iets te hard zijn best heeft gedaan achter de mengtafel. Kortom, het is niet het beste Van Fleet-nummer dat we al gehoord hebben.

Laten we er niet flauw over doen: we zouden onze rechterhand geven om met onze linkerhand te kunnen gitaarspelen zoals Jake Kiszka. Geen gitaarwinkel zou nog veilig zijn voor onze louter met hammer-ons en pull-offs gespeelde Jimmy Pageriffs, of hoe speel je die dingen zonder rechterhand? Greta Van Fleet heeft talent zat. Alleen gebruiken ze het om nagenoeg dezelfde liedjes te schrijven als Plant en Page zo’n halve eeuw geleden al maakten. Het ziet ernaar uit dat ze dat ook op hun nieuw album ongestoord zullen blijven doen. Nu, ook met een goeie kopie kan je nog een Grammy winnen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Greta Van Fleet - The Battle At Garden's Gate (★★★½): Rockliefhebbers worden op hun wenken bediend

Muziek is de gebroeders Kiszka (plus drummer Danny Wagner) uit Frankenmuth, Michigan met de paplepel ingegoten, waarbij het niet ondenkbaar is dat…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet - "Broken Bells"

Van de AB Club tot subheadliner op Rock Werchter op een dik jaar tijd, het ging allemaal gigantisch snel voor ’s werelds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.