Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Heat Above”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Amerikaanse band Greta Van Fleet heeft al een Grammy voor beste rockalbum op de kast staan. Misschien wel op de kast waarin ook hun zorgvuldig uitgezochte Led Zeppelinoutfits liggen, wie weet. De Grammy wonnen ze in 2019 voor hun ep From the Fires. Dit jaar kunnen de broertjes Kiszka daar misschien nog een trofee bijzetten, want op 16 april verschijnt hun tweede studioplaat The Battle at Garden’s Gate. Daaruit krijgen we na “My Way, Soon” en “Age of Machine” ondertussen al een derde single, getiteld “Heat Above”.

Het nummer opent sacraal, met een aanzwellend Hammondorgel en drums die net iets te hard hun best doen om ons warm te maken voor wat zal volgen, want wat volgt is slechts even verrassend als de vergelijking die we nog maar eens zullen maken. De jonge band slaagt er ook met dit nummer niet in om uit de schaduw van die grote, machtige zeppelin te treden. “Heat Above” verdrinkt bovendien in een opeenstapeling van vocale, instrumentale en productionele clichés waarvan de rauwe randjes vakkundig zijn weg gepolijst. Het lijkt erop dat ook producer Greg Kurstin (Paul McCartney, Foo Fighters, Adele) hier net iets te hard zijn best heeft gedaan achter de mengtafel. Kortom, het is niet het beste Van Fleet-nummer dat we al gehoord hebben.

Laten we er niet flauw over doen: we zouden onze rechterhand geven om met onze linkerhand te kunnen gitaarspelen zoals Jake Kiszka. Geen gitaarwinkel zou nog veilig zijn voor onze louter met hammer-ons en pull-offs gespeelde Jimmy Pageriffs, of hoe speel je die dingen zonder rechterhand? Greta Van Fleet heeft talent zat. Alleen gebruiken ze het om nagenoeg dezelfde liedjes te schrijven als Plant en Page zo’n halve eeuw geleden al maakten. Het ziet ernaar uit dat ze dat ook op hun nieuw album ongestoord zullen blijven doen. Nu, ook met een goeie kopie kan je nog een Grammy winnen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 1): Zonneslag bij heldere hemel

Waar de meeste kampeerders op Rock Werchter nog ontwaakten in een regenbui en het ploeteren was op de parkings, kreeg de weide…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Greta Van Fleet komt op donderdag naar Rock Werchter 2024

Er wordt al eens geklaagd dat er te weinig gitaarmuziek te horen is op Rock Werchter tegenwoordig. Bij de nieuwste naam zal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.