Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet – “Heat Above”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Amerikaanse band Greta Van Fleet heeft al een Grammy voor beste rockalbum op de kast staan. Misschien wel op de kast waarin ook hun zorgvuldig uitgezochte Led Zeppelinoutfits liggen, wie weet. De Grammy wonnen ze in 2019 voor hun ep From the Fires. Dit jaar kunnen de broertjes Kiszka daar misschien nog een trofee bijzetten, want op 16 april verschijnt hun tweede studioplaat The Battle at Garden’s Gate. Daaruit krijgen we na “My Way, Soon” en “Age of Machine” ondertussen al een derde single, getiteld “Heat Above”.

Het nummer opent sacraal, met een aanzwellend Hammondorgel en drums die net iets te hard hun best doen om ons warm te maken voor wat zal volgen, want wat volgt is slechts even verrassend als de vergelijking die we nog maar eens zullen maken. De jonge band slaagt er ook met dit nummer niet in om uit de schaduw van die grote, machtige zeppelin te treden. “Heat Above” verdrinkt bovendien in een opeenstapeling van vocale, instrumentale en productionele clichés waarvan de rauwe randjes vakkundig zijn weg gepolijst. Het lijkt erop dat ook producer Greg Kurstin (Paul McCartney, Foo Fighters, Adele) hier net iets te hard zijn best heeft gedaan achter de mengtafel. Kortom, het is niet het beste Van Fleet-nummer dat we al gehoord hebben.

Laten we er niet flauw over doen: we zouden onze rechterhand geven om met onze linkerhand te kunnen gitaarspelen zoals Jake Kiszka. Geen gitaarwinkel zou nog veilig zijn voor onze louter met hammer-ons en pull-offs gespeelde Jimmy Pageriffs, of hoe speel je die dingen zonder rechterhand? Greta Van Fleet heeft talent zat. Alleen gebruiken ze het om nagenoeg dezelfde liedjes te schrijven als Plant en Page zo’n halve eeuw geleden al maakten. Het ziet ernaar uit dat ze dat ook op hun nieuw album ongestoord zullen blijven doen. Nu, ook met een goeie kopie kan je nog een Grammy winnen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The War On Drugs, Royal Blood en nog drie nieuwe namen voor Rock Werchter 2022!

De sint komt dit jaar wat vroeger in Werchter en brengt maar liefst vijf cadeautjes mee voor het jaarlijkse festival dat daar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Greta Van Fleet - The Battle At Garden's Gate (★★★½): Rockliefhebbers worden op hun wenken bediend

Muziek is de gebroeders Kiszka (plus drummer Danny Wagner) uit Frankenmuth, Michigan met de paplepel ingegoten, waarbij het niet ondenkbaar is dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.