Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khalid – “Softest Touch”

© CPU – Larissa Zenner

Het is alweer zeven maanden geleden dat Khalid nog eens met eigen muziek naar buiten kwam. Doorheen die periode kregen we wel enkele features met Dove Cameron en PNAU, maar het was “Satellite” dat het laatste eigen wapenfeit was. Al deze nummers wisten ons maar matig te bekoren, dus was het afwachten naar nieuw materiaal dat ons weer kon overtuigen. Free Spirit, Khalids meest recente album, kwam reeds in 2021 uit en het was voor de fans van de Amerikaanse zanger sindsdien wachten op nieuws van een derde album. Dit kwam er dan ook en de derde langspeler werd Everything Is Changing gedoopt, maar heeft sindsdien nog niet het levenslicht gezien. Vandaag doorbreekt Khalid de stilte met zijn nieuwe single, “Softest Touch”.

“Softest Touch” is, zoals de titel zelf verklaart, een lief en knuffelbaar nummer dat niet veel fout doet. Vanaf de eerste melodieën waan je je volledig in een fluffy pastelneon kamer vol pluizige kussentjes en opblaasmeubelen anno jaren negentig, terwijl je walkman vrolijke deuntjes afspeelt. De keuze van de ultieme popkaart te spelen, valt ergens wel te betreuren. Waar we vroeger leuke beats en r&b-invloeden bij de vleet kregen, moeten we het nu stellen met niets vernieuwende synths en twinkelgeluidjes. Ook op het aspect van zijn vocale kunnen worden we toch wel teleurgesteld. Waar we op “Satellite” nog verbaasd werden met de hoogtes van zijn stem, krijgen we hier een monotoon keelgeluid waardoor het geheel soms wat lui overkomt. Het is al bij al geen slecht nummer, maar we worden niet van onze sokken geblazen. Het blijft dus afwachten naar iets leukers…

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

91 posts

About author
Frauke Again..
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PNAU & Khalid - "The Hard Way"

Khalid is al lang geen onbekende meer voor ons, maar de kans bestaat dat PNAU je helemaal niets zegt. Tot je hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dove Cameron & Khalid - "We Go Down Together"

Sommige mensen lijken wel in de wieg gelegd voor een carrière in de media; kijk maar naar Dove Cameron. De Amerikaanse startte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello - "Unity"

De Amerikaanse dj en producer Marshmello liet zich de afgelopen jaren verleiden door samenwerkingen met popsterren en grote namen in de rapwereld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.