Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dove Cameron & Khalid – “We Go Down Together”

Sommige mensen lijken wel in de wieg gelegd voor een carrière in de media; kijk maar naar Dove Cameron. De Amerikaanse startte als actrice op Disney Channel en werkte zich later op tot in de Marvel-franchise, maar houdt zich daarnaast ook bezig met het maken van muziek. En ook dat gaat haar voor de wind, want met meer dan tien miljoen maandelijkse luisteraars en een veelvoud daarvan aan streams is ze zonder enige twijfel een popprinses te noemen. Dat ze in dat opzicht nu ook nog eens een eerste grote samenwerking aan de haak wist te slaan, zorgt er hoogstwaarschijnlijk voor dat er een radiohitje aan zit te komen. Voor “We Go Down Together” sloeg Dove Cameron namelijk de handen in elkaar met Khalid.

Of het een toeval is of niet laten we in het midden, maar dit nummer doet ons al snel denken aan Billie Eilish; ook een artiest waarmee Khalid al eens een hitje scoorde. Een nieuwe “lovely” is dit zeker en vast niet, maar met een minimalistische piano, enkele subtiele elektronische toetsen en de fluisterachtige zang van Dove Cameron kan je gewoonweg niet ontkennen dat er hier en daar zeker wat mosterd werd gehaald bij de Amerikaanse wereldster. Dat gezegd zijnde, vormen alle bovenstaande ingrediënten in combinatie met de stem van Khalid zeker wel een smakelijk geheel. “We Go Down Together” is daarentegen geen bombastische popsong, maar eerder een grootse ballade met makkelijk verteerbare refreinen. Ideaal voor je favoriete commerciële radiozender, maar ook om pakweg een melancholische avond van een soundtrack te voorzien. Misschien geen nummer voor de meerwaardezoeker, maar als emotioneel getint tussendoortje gaat het er zeker in.

Dove Cameron: Facebook / Instagram
Khalid: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1757 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khalid - "Softest Touch"

Het is alweer zeven maanden geleden dat Khalid nog eens met eigen muziek naar buiten kwam. Doorheen die periode kregen we wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PNAU & Khalid - "The Hard Way"

Khalid is al lang geen onbekende meer voor ons, maar de kans bestaat dat PNAU je helemaal niets zegt. Tot je hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello - "Unity"

De Amerikaanse dj en producer Marshmello liet zich de afgelopen jaren verleiden door samenwerkingen met popsterren en grote namen in de rapwereld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.