Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khalid – “Satellite”

© CPU – Larissa Zenner

Toen Khalid in 2017 voor het eerst zijn neus aan het venster stak, scheerde hij meteen gigantisch hoge toppen. Dankzij zijn debuutplaat American Teen schopte hij het ook meteen tot in heel wat lijstjes met in de gaten te houden artiesten, en dat bleek niet meer dan terecht. Helaas viel de Amerikaan daarna ten prooi aan het spook der commercialiteit en verloor hij bij heel wat meerwaardezoekers een pak aanzien. Dat neemt daarentegen niet weg dat het een goede stap was op vlak van populariteit. Samenwerkingen met onder andere Marshmello, Disclosure en Ed Sheeran joegen zijn cijfers de hoogte in en ook muzikaal trok de man voluit de popkaart. Dat is vanzelfsprekend ook het geval op het nieuwe “Satellite”.

Het is uiteindelijk wel jammer om te horen hoe de muziek van Khalid alsmaar platter is gaan klinken. Popmuziek kan zeker en vast goed zijn, maar deze “Satellite” is niets meer en niets minder dan een plat popnummer dat moet scoren in de hitparades. Een gedateerd fluitje zet de toon, een akoestische gitaar zorgt samen met een beat voor een catchy gevoel en voor je het weet zing je het hapklare refrein al helemaal mee. Het ideale voer voor je TikTok-dansje dus, maar het moet gezegd dat Khalid hier puur muzikaal niets interessants brengt. De commerciële radiozenders wrijven zich daarentegen wel al ferm in de handen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1627 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khalid - "Skyline"

Khalid heeft de laatste jaren op muzikaal vlak een sterke indruk nagelaten. Zo bracht de vierentwintigjarige Amerikaan al enkele indrukwekkende albums uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khalid - "New Normal"

Het zogenaamde ‘nieuwe normaal’ is een ietwat traumatische benaming die we maar al te graag achter slot en grendel bewaren, maar voor…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tayo Sound - "Gone"

2020 lijkt voor opkomende artiest Tayo Sound een mooi jaar te zijn. Hij is amper 18 en heeft dit jaar reeds vier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.