Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metallica – “72 Seasons”

© CPU – Sven Michiels

De afgelopen maand regende het niet enkel maartse buien, maar ook tonnen Metallica-nieuws. De grootste metalgroep op aarde staat immers aan de vooravond van een nieuwe release en een tournee die ze brengt van Amsterdam tot Mexico City. Met “Lux Æterna”, “Screaming Suicide” en “If Darkness Had a Son” onder de arm belooft de M72-wereldtournee een knaller van formaat te worden. Begin deze week stond de online metalcommunity in rep en roer toen Metallica teasde naar de titeltrack van 72 Seasons. Het Metallica ten tijden van Kill ‘Em All t.e.m. And Justice for All ligt al meer dan dertig jaar begraven onder de miljoenencontracten. Dat Hammett, Hetfield, Trujillo en Ulrich sporadisch durven teruggrijpen naar de oldschoolperiode zorgt ervoor dat de fans weinig te klagen hebben.

De titeltrack van Metallica’s elfde studioalbum duurt namelijk maar liefst zeven minuten en veertig seconden. De groep laat de gitaren lekker kletteren en trekt een lange spanningsboog. Hetfield staat even strak gespannen als de patchkes op zijn jeansvestje en ook Hammett laat zien dat hij nog steeds een potje kan shredden. Trujillo en Ulrich zorgen zoals gewoonlijk voor een waterdichte geluidsmuur. Wanneer de track dreigt in te zakken, stampen ze het gaspedaal door de grond. “If Darkness Had a Son” trok een streep door Metallica’s hattrick van sterke singles. Met “72 Seasons” neemt het viertal een revanche op zichzelf. Want eerlijk gezegd: de Bay Area-thrashmetalband is het punt allang voorbij dat ze albums moet maken om de fanbase te plezieren. Met vijf klassiekers onder de arm, bokst ze al jarenlang tegen z’n eigen discografie.

De dubbelaar 72 Seasons verschijnt op 14 april. Dit voorjaar onderneemt Metallica een stedelijke monstertournee. Per stad speelt de band twee unieke sets. Belgische en Nederlandse fans kunnen terecht in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. De supports voor 27 april zijn Architects en Mammoth WHV. Op 29 april mogen Five Finger Death Punch en Ice Nine Kills de arena opwarmen. Voor beide avonden zijn er intussen ook gratis namiddagshows in de foyer van de Ziggo Dome. De eerste pre-show is gereserveerd voor de Eindhovense metalcoreband Another Now. Twee dagen later mag de Genste rockband Ramkot hetzelfde doen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Metallica @ Johan Cruijff ArenA (set 2): Dubbele schedelbreuk, alstublieft, dankjewel

De slangenkop is eraf! Onder het concept van ‘No Repeat Weekend’ kleurde Amsterdam, naast oranje, drie dagen zwart-geel. Met 72 Reasons onder de arm…
LiveRecensies

Metallica @ Johan Cruijff ArenA (set 1): Koning metal aan de macht!

Na twee verschroeiende headlineshows op Pinkpop en Rock Werchter vorige zomer maakt Metallica alweer de oversteek naar het Europese vasteland. De absolute…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Metallica - 72 Seasons (★★★½): De comeback waardig

De carrière van Metallica valt in drie astronomische verwezenlijkingen samen te vatten. Ten eerste blies het viertal met hun debuut Kill ‘Em…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.