FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Earl Sweatshirt, Protoje, Coely en acht andere namen naar Couleur Café 2023!

©️ CPU – Bert Savels

Afgelopen weekend ging de eerste (succesvolle) editie van Couleur Café Club door, maar nu gaat de focus weer volledig op de grote zomereditie. De headliners zijn al een tijdje geleden bekend gemaakt met Fireboy DML, Thundercat, Tash Sultana, Roméo Elvis en BNXN en toch hield de organisatie nog een aantal kleppers achter de hand. Op vrijdag 23 juni zakt met Earl Sweatshirt immers een gevierde Amerikaanse hiphoplyricist af naar het idyllische Ossegempark en daar blijft het niet bij. Ook nieuw erbij op de openingsdag: de Brusselse rapper Peet, de onnavolgbare Franse dubmaestro Bisou en de Italianen van Dub Engine.

Een dagje later, op zaterdag 24 juni, zal het reggaehart ongetwijfeld een tikkeltje sneller slaan en dat op de tonen van niemand minder dan de Jamaicaanse reggaegrootheid Protoje. Voor de Belgische hiphopliefhebber staat dan weer Coely paraat met haar gloednieuwe album Alive onder de arm, terwijl het duo JUICY een heuse brassband meeneemt en Lander & Adriaan met hun virtuositeit zonder enige twijfel voor een gigantisch feestje zullen zorgen. Voor de portie Latin mag de Cubaan Compota de Manana zorgen en de Dub Stage krijgt schoon volk over de vloer met de Italiaanse millitante strijders Wicked and Bonny. Op zondag 25 juni voegt zich ten slotte nog het London Afrobeat Collective aan de festiviteiten toe met hun eigenwijze draai aan afrobeat. Dat kan niet minder worden dan een groot feest.

De organisatie meldt dat de camping voor 60% vol zit, dus snel zijn is de boodschap. Couleur Café gaat door van 23 tot en met 25 juni, zoals altijd in het idyllische Ossegempark. Meer info en tickets vind je op de website van het festival. Meer namen volgen binnenkort.

Een overzicht per dag (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 23/6: Ayra Starr – BisouEarl SweatshirtDub Engine – Fireboy DML – Kanka – Karpe: Omar Sheriff – Naza – Peet – Roméo Elvis – Sofia Gabanna – SOJA – Thundercat

Zaterdag 24/6: BNXN – CoelyCompota de Manana – Innoss’B – Iration Steppas – Jazz Brak – Joe Yorke & Eeyun Purkins – Juicy – King Shiloh – Lander & Adriaan – Mortimer – Orchestra Baobab – Protoje – Tayc – Wicked and Bonny

Zondag 25/6: Atili – Black Sherif – Earthgang – Flohio – Isha – Joey Bada$$ – Kabaka Pyramid – La Jungle – London Afrobeat Collective – Neue Grafik Ensemble – Tash Sultana – Yendry

1870 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Earl Sweatshirt & The Alchemist - Voir dire (★★★★): Eerlijkheid is het beste beleid

De beste albums melden zich zonder veel toeters of bellen aan, dat weten artiesten uit de underground als de beste. Welgeteld twee…
LiveRecensies

Dour 2023 (Festivaldag 4): Dansen en daveren

Dour gaat dit weekend zijn laatste dagen in, maar aan een zomerse sfeer en onuitputbare muziekschatten was er op dag vier geen…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 3): Warme energiestoten

Op de derde en laatste dag van Couleur Café was het dankzij de brandende zon bakken en braden. Op veel verkoeling van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.