Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OFF! – “Keep Your Mouth Shut”

© CPU – Ann Carpentier

Terwijl Henry Rollins het Europese vasteland doorkruist met zijn spoken word shows, blijft Keith Morris verknocht aan de muziek. Beide frontmannen maakten van Black Flag de cultgroep die ze al sinds mensenheugenis is. Op 66-jarige leeftijd blijft Morris razend kwaad op al het onrecht in de wereld. Met OFF! liet hij zich in 2009 omringen door andere bekende gezichten uit de Los Angeles-hardcorescene. Sindsdien heeft de supergroep vier langspelers uit waarvan Free LSD recent werd voorgesteld in Trix Club. De fans hoeven deze keer geen acht jaar te wachten op nieuwe muziek. Speciaal voor Record Store Day, het jaarlijkse feest van de onafhankelijke platenzaak, releaset de band de ep FLSD.

Op “Keep Your Mouth Shut” haalt OFF! geen halsbrekende toeren uit. Een paar snedige riffs zijn voldoende om de boodschap te verkondigen dat het zware tijden zijn voor onze participatieve democratie. Door niet overdreven zwaar uit te halen, voelen we ook enige bezorgdheid in Morris’ stem. Zijn generatie van maatschappelijk bewuste activisten en muzikanten loopt hier namelijk geen eeuwigheid meer rond. Door nummers als “Keep Your Mouth Shut” te schrijven, houden Morris en co zich niet aan de zijlijn om jongeren hulpeloos achter te laten. Eendracht maakt ook in 2023 nog steeds macht.

Record Store Day 2023 en de release van de ep FLSD staan gepland op zaterdag 22 april. Een overzicht van alle andere internationale RSD-specials vind je hier.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Features

Record Store Day 2024: Tien releases om naar uit te kijken

Zaterdag 20 april is het alweer Record Store Day; de dag waar menig liefhebber van vinylplaten en alles wat ermee te maken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bodysnatcher - "Murder8" (feat. Jamey Jasta)

Nog maar een klein maandje en Record Store Day staat weer voor de deur. De feestdag voor iedere liefhebber van vinylplaten. Over…
Muzieknieuwtjes

Record Store Day 2023: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 22 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten en alles wat met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.