Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Patches – “Push Me”

© CPU – Joost Van Hoey

Elk jaar stellen we met Dansende Beren een aantal artiesten voor waarvan we denken dat ze dat jaar zullen doorbreken. Vorig jaar was Patches een van de uitverkorenen. Patches is het muzikale project van Lotte Lauwers waarbij ze met hulp van producer Aram Santy keer op keer een zwoele, mysterieuze sfeer weet neer te zetten. Vorig jaar beloofde ze ons dat ze aan haar debuutalbum zou schrijven. Of dat inmiddels klaar is, blijft voorlopig nog een vraagteken, maar met “Push Me” krijgen we alvast het eerste nieuwe materiaal van dit jaar te horen van Patches.

Het gebrek aan een echte intro op “Push Me” wekt de illusie op dat we middenin een song binnenvallen. Dat gedesoriënteerde gevoel wordt nog even vastgehouden alvorens Patches ons letterlijk de diepte in duwt. Sensuele arrangementen ondersteunen de zoete vocalen van zangeres Lotte Lauwers waardoor we ons al gauw in een soort trance begeven. Enig besef van tijd en ruimte lijkt te ontbreken en dat op de beste manier mogelijk. In het donker vinden we een veilige bubbel waar niet alleen onze heupen carte blanche krijgen in het spel der verleiding. Na drie minuten lijkt Patches het voor bekeken te houden, maar laat je niet misleiden want een ietwat vervreemdende en experimentele outro zorgt ervoor dat we achteraf nog steeds niet weten naar welke buitenaardse planeet we meegenomen werden. Een effectje zorgt ervoor dat we plots kinderlijke zang horen die gaandeweg steeds meer bijgestaan wordt door de hoofdrolspeelster in dit verhaal. Op “Push Me” neemt Patches ons overduidelijk mee op een boeiende reis en we hopen dan ook dat er snel een vervolg komt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

625 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2022: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Het Depot: Welkom in koortsdromenland

Wow, kijk eens aan! Het is alweer bijna half maart, wat betekent dat het exact 105 dagen geleden is dat we Sylvie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.