Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Box Revelation – “Margarita”

© CPU – Chris Stessens

Binnen minder dan een week ligt het zesde studioalbum van Black Box Revelation eindelijk in de winkel; iets waar toch wel naar wordt uitgekeken. Jan Paternoster en Dries Van Dijck staken voor het maakproces van Poetic Rivals namelijk de grote plas over, met succes. Eerdere singles als “Wrecking Bed Posts” en “Mr. Big Mouth” vonden dankzij hun herkenbare sound vlotjes hun weg richting de hitlijsten, maar ook het ietwat rustigere “Losing A Friend” kon ons wel bekoren. De drie singles rolden dus al de rode loper uit voor een geslaagde release, maar het duo weet van geen ophouden: “Margarita” is het vierde en laatste nummer dat ons warm moet maken voor we Poetic Rivals in z’n geheel te horen krijgen.

Zoals de ongeschreven regel het wil, is de laatste single kort voor de grote release van een plaat altijd de minste. Dat is ook bij deze vier en halve minuut durende “Margarita” het geval. Al van bij de begintonen wordt door het lage tempo duidelijk dat we niet al te veel hoeven te verwachten van het nummer. De track kabbelt een beetje voort aan de hand van bluesy gitaarsolo’s en Paternosters herkenbare stemgeluid, maar we kunnen ons niet ontdoen van het gevoel dat er meer in zat. Het is dus een beetje wachten op een ontploffing of een stroomversnelling, maar helaas tevergeefs. Slecht is “Margarita” zeker niet, maar verder dan ‘gewoontjes’ raken we niet dit keer.

Poetic Rivals verschijnt op 31 maart. Op 18 en 20 april stelt Black Box Revelation dat album voor in de Ancienne Belgique. Komende zomer volgen Rock Werchter (30 juni), Rock Olmen (22 juli) en Campo Solar (6 augustus).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1881 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 1): Van rustig inbollen geen sprake

Traditiegetrouw opende Pukkelpop de deuren reeds op donderdag voor houders van combitickets en vrijdagtickets om aan halve capaciteit het feest officieel voor…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2023 (Festivaldag 2): Charmant chauvinisme en The Sheila Divine

Dreigende donderwolken hingen boven Olmen op de tweede en laatste dag van editie 2023 en leken roet in het eten te gooien…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.