Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Box Revelation – “Losing a Friend”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is al vier jaar geleden dat Black Box Revelation met Tattooed Smiles haar gelauwerde vijfde album op de wereld losliet. Sindsdien heeft de rockband rond de immer charismatische frontman Jan Paternoster en drummer Dries Van Dijck niet stilgezeten. Van de Ancienne Belgique tot de heilige weide van Werchter: heel België mocht weten dat rock nog niet dood was. Op vlak van nieuwe muziek stelde de band ons geduld wél op de proef. Maar dat geduld wordt beloond, want afgelopen zomer tourden de twee vaandeldragers van de Belgische rock langs de Amerikaanse Westkust met nieuwe nummers. Die zullen op hun zesde album verschijnen, dat er in het voorjaar aankomt. In september kregen we daar met “Wrecking Bed Posts” al een eerste voorsmaakje van te horen. Een single met alle elementen die de band typeren: harde riffs en catchy melodieën, zonder in te boeten op originaliteit.

Vandaag laat Black Box Revelation ons met “Losing a Friend” opnieuw popelen naar meer. Een somber gitaargeluid leidt ons richting een mijmerende Paternoster, die zijn emotie perfect weet over te brengen. Geen krijsende gitaren en groots opgezette refreinen deze keer, maar een sobere rauwheid waarin de Brusselaars opnieuw laten horen dat ze ook zonder al te veel franjes kunnen overtuigen en inspireren. Het nummer is een geslaagde emotionele tegenpool van de vorige single, waarmee het tweetal opnieuw de weg inslaat richting essentie. Dat juichen we enkel maar toe.

Wie Black Box Revelation live aan het werk wil zien, kan dat nog op dinsdag 18 april in de Ancienne Belgique. Het concert op 20 april is volledig uitverkocht.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2023

2023 was alweer goed gevuld met nieuwe muziek. Niet alleen internationale kleppers deden onze harten sneller slaan, maar ook op Belgische bodem…
InstagramLiveRecensies

Black Box Revelation @ De Roma: Leve de riff!

In het huis van de Belgische muziek behoort Black Box Revelation intussen al enkele jaren tot het vaste meubilair. Jan Paternoster en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glints - "Alarm" (feat. Jan Paternoster)

Van een featuring meer of minder is de Antwerpse rapper Glints niet vies. Op zijn recentste lp THE DARK! prijken namen als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.