Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Violet – “You Are Not My Friend”

Tijdens de pandemie werkte Tessa Violet, zoals vele andere artiesten, aan nieuwe muziek. Ze kondigde aan dat er een derde plaat aan zou komen als opvolger van Bad Ideas uit 2019. Hoe deze plaat heet of wanneer die uitkomt weten we nog niet, maar ondertussen houdt de Amerikaanse ons zoet met singles. Zo bracht ze vorig jaar het immens populaire “YES MOM” uit, dat ondertussen al meer dan twintig miljoen streams wist te verzamelen, alsook “BREAKDOWN”. Vandaag brengt de singer-songwriter opnieuw een knaller uit onder de noemer “You Are Not My Friend”.

Dat “You Are Not My Friend” waarschijnlijk ook veel streams zal verzamelen, kunnen we al meteen vaststellen bij de catchy intro. Met stevige gitaren creëert Tessa Violet een zekere herkenbaarheid in haar sound waardoor de single meteen in ons geheugen blijft zitten. Het refrein is dan weer heel meezingbaar en we vermoeden dat het live nog beter tot zijn recht zal komen. Ook de inhoud van haar nummer zal ervoor zorgen dat het zal aanslaan, zeker bij een jonger publiek. De Amerikaanse heeft het over iemand die haar steeds deed twijfelen aan zichzelf en ze dat gevoel zat is. Deze persoon kan ze geen vriend meer noemen, wat ze op haar eigen, aanstekelijke manier laat horen. Naar het einde toe haalt de singer-songwriter nog eens stevig uit en is het duidelijk dat ze klaar is met haar voormalige vriend. We zullen “You Are Not My Friend” nog enkele keren op repeat zetten terwijl we hoopvol wachten op die aankomende plaat van Tessa Violet.

In het najaar gaat Tessa Violet op tour doorheen Europa als voorprogramma van Cavetown. Ze passeert op 20 september en 22 september in Tivoli Vredenburg te Utrecht, voor die laatste zijn er geen tickets meer beschikbaar. In België staan er momenteel geen shows gepland.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Violet - "BREAKDOWN"

Terwijl Tessa Violet in Europa nog redelijk onbekend is, behoort ze in Amerika tot de vaste garde van alternatieve popsterren en valt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown – “Sharpener”

Robin Skinner, beter bekend als Cavetown, heeft muziek met de paplepel meegekregen. Zijn vader David Skinner is koordirecteur en musicoloog, en zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown - "Smoke Signals" (feat. Tessa Violet)

Je denkt nu misschien ‘Huh? Weeral een nieuw nummer van Cavetown? Die heeft toch net een album uitgebracht?’ en dat klopt ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.