Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Violet – “BREAKDOWN”

Terwijl Tessa Violet in Europa nog redelijk onbekend is, behoort ze in Amerika tot de vaste garde van alternatieve popsterren en valt ze niet alleen op dankzij haar gele haren. In 2019 bracht ze haar tweede album Bad Ideas uit, waarna ze zich even op singlereleases focuste en van de lockdown gebruik maakte om aan nieuw materiaal te werken. Meer informatie over haar derde album volgt binnenkort, maar intussen krijgen we nog een handvol singles die ze momenteel tijdens haar Amerikaanse tour voorstelt.

De alt-pop van Tessa Violet bezorgde haar al een trouwe fanbase, die ze met “BREAKDOWN” zeker kan uitbouwen. De sleutel van haar nieuwe nummer is de opbouw, waarbij elke nieuwe strofe en elk nieuw refrein er een schepje bovenop doet. De bassen van het refrein vormen een goed tegengewicht voor haar zang, waardoor ze vocaal pas in het laatste refrein alle registers opentrekt en toch heel de tijd blijft boeien. “BREAKDOWN” is met andere woorden de ideale manier om jezelf te verdiepen in haar muzikaal universum als je nog niet bekend bent met haar muziek.

Op 11 oktober staat Tessa Violet samen met Cavetown in de Grand Salon van de Botanique. Tickets zijn reeds te koop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1857 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tessa Violet - "You Are Not My Friend"

Tijdens de pandemie werkte Tessa Violet, zoals vele andere artiesten, aan nieuwe muziek. Ze kondigde aan dat er een derde plaat aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown – “Sharpener”

Robin Skinner, beter bekend als Cavetown, heeft muziek met de paplepel meegekregen. Zijn vader David Skinner is koordirecteur en musicoloog, en zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown - "Smoke Signals" (feat. Tessa Violet)

Je denkt nu misschien ‘Huh? Weeral een nieuw nummer van Cavetown? Die heeft toch net een album uitgebracht?’ en dat klopt ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.