Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown – “Smoke Signals” (feat. Tessa Violet)

Je denkt nu misschien ‘Huh? Weeral een nieuw nummer van Cavetown? Die heeft toch net een album uitgebracht?’ en dat klopt ook. Voor de jonge Amerikaan is dat echter totaal geen probleem. Op zijn 21ste heeft Robin Skinner niet minder dan zes platen op zijn naam staan. Creativiteit heeft de jongeman dus op overschot en dat vertaalt zich in populariteit. Ondertussen heeft de Amerikaan al een hele gemeenschap op poten gezet die maar al te graag meespeelt op kazoo’s tijdens zijn shows. Een echte man van het volk dus. Voor zijn nieuwste single werkte hij samen met dat ander tieneridool Tessa Violet. De vlogster houdt zich sinds enkele jaren ook met muziek bezig en haar zachte stem past perfect op de muziek die Cavetown maakt.

“Smoke Signals” werd dan ook een nummer zoals we van de twee konden verwachten: treurig en perfect voor op een regenachtige avond. De single start met een akoestische gitaar en Robins zachte stem wordt meteen ondersteund door die van Tessa. ‘You can come home to me, when you’re ready’, klinkt het in de refreinen emotioneel. De lichte piano op de achtergrond doet daar nog eens een schepje bovenop. Een nummer over liefde, loslaten en accepteren dus, en dat gebracht door – in dit geval – een droomduo. Tessa mag nog een strofe voor haar rekening nemen, maar daarna barst “Smoke Signals” – binnen de mate – helemaal los. Het wordt al wat melancholischer en dat brengt het totaal tot een prachtig geheel. Je zou denken dat de muziek van Cavetown saai wordt na zoveel albums, maar de jongeman weet ons telkens te overtuigen.

Cavetown staat volgend jaar gewoon weer terug op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1009 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown - "Ur Gonna Wish U Believed Me"

Cavetown is zo’n artiest die inspiratie put uit een schijnbaar bodemloze bron. De schare trouwe fans die hij de laatste jaren om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown - "Let Me Feel Low" (feat. Miloe)

Als de fans van Cavetown ooit klagen over een gebrek aan nieuwe muziek, dan snappen wij het ook niet meer. De singles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown – “Sharpener”

Robin Skinner, beter bekend als Cavetown, heeft muziek met de paplepel meegekregen. Zijn vader David Skinner is koordirecteur en musicoloog, en zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.