Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak – “MEER”

© CPU – Toon Miermans

Sinds kort is het niet enkel Jazz Brak van STIKSTOF meer, maar ook gewoon Jazz Brak. In december kondigde de Brusselse rapper, Jasper De Ridder op zijn identiteitskaart, zijn solocarrière aan en sindsdien kregen we al voorproefjes als “RONDE CIRKELS” en “HOEKEN EN MUREN” te horen. Binnen exact een week verschijnt debuutplaat BRAK, waarop we een inkijk krijgen in het persoonlijke leven van de rapper. De gelukkigen die op showcasefestival We Are Open in Trix aanwezig waren, hoorden al heel wat nummers van het album live, waaronder ook zijn nieuwste single.

We hadden het niet meer verwacht, maar Jazz Brak verwent ons een week voor de albumrelease nog met een nieuwe single, namelijk “MEER”. De beats daarvoor komen uit de handen van stadsgenoot Phasm, maar het is STIKSTOF-beatmaker Astrofisiks die een eervolle shout-out krijgt als in ‘Astro is Dr. Dre’. “MEER” komt met een gezapig tempo op gang en zal nooit echt losbarsten. Hoewel de bassen op hoog volume goed voelbaar zijn, blijft de flow relatief ontspannen. Het refrein daarentegen is echt gemaakt om mee te schreeuwen. Jazz Brak zingt over het feit dat we altijd maar meer willen, maar dat hij zelf goed genoeg weet dat één soms ook genoeg is. Verder denkt de rapper ook aan het visuele: de videoclip van “MEER” toont de momenten die voorafgaan aan de beelden van “RONDE CIRKELS“.

Op zichzelf mag de track er zeker zijn, maar als we vergelijken met de eerdere twee singles, moeten we toch concluderen dat dit de minste van de drie is. Wij stellen ons alarm alvast in op vrijdag om middernacht, want dan volgen er nog zeven kersverse nummers, waaronder een samenwerking met Zwangere Guy. Jazz Braks eerste optreden nadat zijn album is uitgebracht vindt plaats op Out The Frame, op 25 maart. Op 1 april volgt dan de uitverkochte albumreleaseparty in VK te Molenbeek. Ook het nieuwe Oostendse festival Push The Button (8 april) boekte de Brusselaar, net als Couleur Café. Daar staat hij op zaterdag 24 juni.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van “Don’t Care”?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc - "TWIJFEL" (feat. Ide Snake)

Allebei stonden ze al in de finale van een belangrijke wedstrijd voor jong opkomend talent, maar op een echte doorbraak wachten beide…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Juice WRLD - "The Light"

Juice WRLD had het ongeluk slechts 21 jaar op deze aardbol te mogen rondlopen. In 2019 overleed de Amerikaanse artiest aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.