Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eloise – “Therapist”

© Charlotte Patmore

Hoewel Eloise al twee ep’s uitbracht, was het toch wel even wachten op haar debuutalbum. De Britse singer-songwriter is al enige tijd actief in het muzieklandschap, dus komt de aankomende plaat Drunk On A Flight zeker niet te vroeg. Daarvoor zal ze zich houden aan haar gebruikelijke formule: sfeervolle liedjes waarin ze over haar gevoelens zingt. Dat bleek al uit de vorige twee nummers, “Drunk On A Flight” en “Giant Feelings“, die ook op haar debuutalbum zullen staan. Die lijn trekt de zangeres verder op haar nieuwste uitgave.

“Therapist” is waarschijnlijk een van de meest persoonlijke nummers van Eloise tot nu toe. Ze beschrijft het gevoel nadat een lange relatie is verbroken, waardoor ze met veel vragen zit. De Britse zingt dat haar (ex-)partner met veel problemen zat, maar zij die niet kon oplossen en zijn therapeut niet was. Hoewel de boodschap wel diep is en redelijk zwaar, klinkt de single zelf relatief vrolijk. Eloises stem zweeft boven opgewekte instrumenten en krijgt aanvulling van meerdere stemmen. Aanvankelijk begeleiden een rustig gitaartje en drums de zangeres, maar naar het einde toe neemt een gitaar de bovenhand en krijgt deze zelfs een kort solomomentje. Eindigen doet de singer-songwriter dan weer op een kalme manier die nog steeds optimistisch klinkt. Een emotionele boodschap brengen en tegelijkertijd opgewekt klinken, het is een taak die niet iedereen aankan, maar op “Therapist” bewijst Eloise nog maar eens dat het voor haar geen moeite is.

Op 14 april verschijnt Drunk On A Flight. Aankomende zomer staat er een Europese tour op het programma voor Eloise. De zangeres staat op 7 juni in Trix, Antwerpen, een dag later treedt ze op in Paradiso, Amsterdam en op 8 juli kan je haar bezichtigen op het North Sea Jazz Festival te Rotterdam.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Edie Bens - "Therapist"

De eerste stappen van Edie Bens gaan niet onopgemerkt voorbij, want in haar thuisland mag ze al heel wat voorprogramma’s verzorgen voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eloise - "Hungover"

Met haar nieuwe single “Hungover” blijft de Britse zangeres Eloise trouw aan haar motto: ‘ik schrijf nummers over mijn gevoelens’. Dat doet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mae Muller - "Therapist"

De Britse zangeres Mae Muller heeft er de afgelopen maanden heel wat fans bij gekregen. De reden hiervoor zijn ongetwijfeld de 32…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.