Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov – “PARAKOMANDO”

Er gaat een nieuw hoofdstuk voor Borokov Borokov in. Zo’n maand geleden was “POMELO” een liefdevolle ode aan ex-bandlid Arne Omloop. De overige twee, Boris en Noah, besloten om als duo verder te gaan, maar tegelijkertijd ook een nieuwe samenwerking aan te gaan. Ze tekenden bij het Amsterdamse Magnetron Music, dat eerder al onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Fatima Yamaha, Donnie en De Witte Kunst onder hun vleugels nam. In de herfst komt hun eerste album onder dit nieuwe label, POTATATO, uit.

Niet enkel switchten de Antwerpenaren hun socials full on naar het Engels, ook de teksten mogen deze Angelsaksische omkering ondergaan. “PARAKOMANDO” is dan nog wel de gekende synthspielerei, maar klinkt tegelijkertijd fris voor Borokov Borokov-normen. Er hangt, ondanks de compleet absurdistische videoclip, een serieus laagje aan de antropofobische tekst. Het is een sombere blik op de mensheid, die eerder neigt naar rauwe weltschmerz dan naar een cynische observatie. De dronken synthdeunen zijn dan weer – uiteraard – belachelijk catchy. Ook al schrikt een serieuzere Borokov Borokov misschien wat af en voelt het vaarwel zeggen aan de eigen taal als een soort hoogverraad, toch komen de twee heren er mee weg en hebben ze met “PARAKOMANDO” wederom een hit op hun palmares te pakken.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov – “POMELO”

Sinds de Antwerpse band Borokov Borokov in 2004 van start ging, bekleedde die naam al de affiches van Best Kept Secret, We…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Huub Prins - "Speciaal Voor Mij"

Huub Prins kwam nog niet zo lang geleden ons Belgenlandje jolig binnengehuppeld, hand in hand met de drie emmerhoofden van Borokov Borokov….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Borokov Borokov - De Verkeerde Fout (★★★★): Een meesterlijke aprilvis

Al enkele jaren vragen we ons af of Borokov Borokov nu een grap is of niet. Het probleem is echter, hoe meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.