Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov – “POMELO”

Sinds de Antwerpse band Borokov Borokov in 2004 van start ging, bekleedde die naam al de affiches van Best Kept Secret, We Are Open en Down The Rabbit Hole. In september komen de heren met een nieuw album dat uitgebracht zal worden op het Nederlandse Magnetron Music. Het lijkt of ze zich dit keer hebben laten inspireren door voedsel, aangezien de plaat POTATATO zal gaan heten. Toch is er nog een andere, belangrijkere inspiratiebron: het album is de overgang van een drietal naar een tweetal.

De komst van deze nieuwe single markeert namelijk het vertrek van Arne Omloop uit de band. Zijn collega’s vertelden hem enkele dagen geleden bij Radio 1 dat ze “POMELO”, een anagram van Arnes achternaam, als afscheidstrack maakten. De single klonk in avant-première door de boxen en zoals altijd zijn ook op dit nummer de synthesizers het voornaamste speelgoed van de groep. We horen een funky deuntje en sterk getunede vocalen die als een mistdeken over de track heen zweven. De elektro die het duo brengt is alternatief en dansbaar, waardoor de droefenis om Omloops vertrek nauwelijks te voelen is.

Samen met deze nieuwe single kondigde Borokov Borokov ook een paar nieuwe shows aan. Op 10 februari staan de mannen in De Gasthuiskapel in Aarschot en op 15 februari spelen ze vlakbij huis, op het Edegemse Hoogmis. De dag erna trekken ze naar PAAK in Nijmegen, om op 25 februari het podium van Hybrid Festival in Groningen te betreden.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov – “PEUGEO”

Het Antwerpse duo Borokov Borokov slaat nieuwe wegen in nu ze getekend hebben bij het Nederlandse label Magnetron Music, dat we kennen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Borokov Borokov - "PARAKOMANDO"

Er gaat een nieuw hoofdstuk voor Borokov Borokov in. Zo’n maand geleden was “POMELO” een liefdevolle ode aan ex-bandlid Arne Omloop. De overige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Huub Prins - "Speciaal Voor Mij"

Huub Prins kwam nog niet zo lang geleden ons Belgenlandje jolig binnengehuppeld, hand in hand met de drie emmerhoofden van Borokov Borokov….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.