Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Roufaida – “Kalimat”

© CPU – Karen Van Lierde

Roufaida bracht slechts twee maanden geleden haar debuutsingle uit en kondigt nu al haar eerste ep aan. Roufaida brengt haar dagen door in Nederland, maar heeft roots in Marokko. Het is dan ook geen wonder dat haar muziek zich laat kenmerken door Noord-Afrikaanse invloeden, waardoor er een kleurrijk geheel ontstaat. Bijgevolg zijn er ook veel kleuren terug te vinden in haar artworks. Haar sfeervolle muziek is ondertussen al opgepikt door artiesten als Eefje de Visser en Balthazar, en zij nodigden Roufaida al uit om in hun voorprogramma te komen spelen.

“Kalimat” heeft in tegenstelling tot “Don’t Bend” geen Engelstalige titel en geeft zo meteen al een beetje meer haar geheimen weer. De Marokkaanse teksten worden aan een kalm tempo gebracht waardoor het lied heel relaxerend werkt. Op het gemak speelt Roufaida op haar gitaar, waarmee ze langzaamaan haar luisteraars opwarmt. “Kalimat” neigt met momenten naar catchy, maar een echte oorwurm wordt het net niet. Desondanks is het zeker een fijne nieuwe single die bovendien geweldig goed samengaat met de lentezon die dezer dagen steeds meer van zichzelf laat zien.

Roufaida verschijnt op 20 april.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

985 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Roufaida, Shaka Shams & Meltheads @ Beursschouwburg: Scherpe fijnproeverij

Ook in 2023 geeft boekingskantoor Busker met ‘Thank Us Later‘ een inkijk in zijn breed assortiment aan vaderlandse artiesten. De première lokte…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Roufaida - "Don't Bend"

Soms zijn er artiesten waarvan de release van hun eerste single aanvoelt als een adem die lang ingehouden werd, maar nu eindelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.