Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fenne Lily – “In My Own Time”

© CPU – Leni Sonck

Fenne Lily maakte furore met liedjes die vooral de melancholische zielen onder ons wisten te raken en wordt daardoor vaak in hetzelfde rijtje vernoemd als onder meer Lucy Dacus en Phoebe Bridgers. De Britse staat namelijk gekend om haar zachte melodieën en fijn gitaarspel, maar ook om haar bijzonder eerlijke, soms ietwat cryptische teksten. Daarvan zullen we ongetwijfeld een nieuwe portie te verwerken krijgen op haar derde langspeler die volgende maand verschijnt. Eerder kregen we al “Dawncolored Horse” en “Lights Light Up” te horen, vandaag wordt die lijst aangevuld met “In My Own Time” en zo wordt de rode draad van Big Picture steeds duidelijker.

Onder de glazen stolp die het artwork van Big Picture versiert, schuilt een volwaardige wereld waarvan we met “In My Own Time” weer een ander stukje ontdekken. Al in de introductie klinkt het allemaal wat gemoedelijker en lijkt het woeste water der emoties wat gekalmeerd te zijn. Het is ook ditmaal de gitaar die de hoofdrol opeist en het ritme bepaalt waartegen we ons voortbewegen in de wereld van Fenne Lily. Zachtjes, maar zeker, kruipt de Britse onder je huid om je op een of andere manier toch weer zodanig te prikkelen dat je je volledig overgeeft aan de artieste en je gevoelens de vrije loop laat. Al bij al dus geen grote verrassingen, maar wel een bijzonder fijn liedje van de zangeres dat vooral fijn is wanneer de stilte te luid wordt.

Big Picture verschijnt op 14 april via Dead Oceans. Op 24 april staat ze in de Brusselse Ancienne Belgique om die plaat voor te stellen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

653 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fenne Lily - "Hollywood and Fear"

Dromerige melodieën, zacht gitaargetokkel en subtiele woordspelingen vormen het handelsmerk van de Britse Fenne Lily. Met Big Picture bracht ze eerder dit…
LiveRecensies

Fenne Lily @ Ancienne Belgique (AB Club): Fijn roeien met de beschikbare riemen

Zo’n twee weken geleden verscheen de derde langspeler van Fenne Lily. Op Big Picture lijkt de Britse met een frisse blik naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.