Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gallus – “Eye to Eye”

© Aodhan Gallagher

Je band vernoemen naar de pub waar je elkaar hebt leren kennen, het is eens wat anders. Het Schotse Gallus ziet er alvast de humor van in, al is hun donkere punk iets minder om mee te lachen. Het vijftal uit Glasgow schippert nu al een tijdje rond met koers op een doorbraak en toch is het aantal releases de laatste twee jaar eerder aan de bescheiden kant. Maar er is land in zicht, want op 9 juni verschijnt hun debuutalbum We Don’t Like The People We Become via Marshall Records. De anticipatie begint te groeien dankzij de schitterende nieuwe single “Eye to Eye”.

“Eye to Eye” is een nummer dat al een tijdje meegaat in de setlist van de band en dat merk je ook. Van een ruwe diamant hebben ze een geslepen steen gemaakt die hier en daar toch nog van scherpe kanten is voorzien. De snedige drums trekken het tempo van bij het begin aan en vormen de ideale uitgangspositie voor de hoekige gitaarriffs die niet veel later door de luidsprekers knallen. Kenmerkend aan Gallus is eveneens de energieke zang van frontzanger Barry Dolan, die het op “Eye to Eye” deze keer heeft over kutjobs. No-nonsense en bovenal bijzonder strak, zo hebben we dit Schots gezelschap het allerliefst.

Op zondag 9 april staat Gallus in Trefpunt te Gent in het kader van Everything UK en deze zomer kan je ze op vrijdag 21 juli zien schitteren op Rock Olmen.

Instagram / Facebook / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2036 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2023 (Festivaldag 1): Perfecte opbouw zonder échte ontploffing

Wie vorig jaar aanwezig was, weet dat Rock Olmen een gezellig buurtfestival is, maar dan wel één dat heel erg ‘rock on’…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 1): Goede vrijdag

Terwijl menig kind en gezin dit weekend paaseitjes zal rapen, zoeken wij op Paaspop drie dagen lang naar de meest diverse groepen….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.