Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Fossils – “Don’t Fade Away”

© Sinna Nasseri

Soms duikt er nog eens zo’n band op waar je ooit fan van was, maar die je door de dingen des levens een beetje uit het oog was verloren. Vandaag is zo’n dag, want nadat Beach Fossils in 2017 voor het laatst een volwaardig album uitbracht, zijn de dromerige indierockers uit Brooklyn nu helemaal terug met nieuwe muziek. Tijdens de coronaperiode trok bezieler Dustin Payseur weliswaar nog de tijd uit om sommige nummers met een pianosausje te overgieten, maar dat gaf hem blijkbaar ook de inspiratie om met écht nieuw materiaal op de proppen te komen. Bunny verschijnt komende zomer, met “Don’t Fade Away” krijgen we al een tof voorsmaakje van hoe dat zal gaan klinken.

Het mag dus enige tijd geleden zijn sinds Beach Fossils een nieuwe single uitbracht, de band klinkt anno 2023 wel nog steeds zoals je zou verwachten. “Don’t Fade Away” hangt namelijk aan elkaar met een zomers gitaarlijntje dat binnen de kortste keren een glimlach op je gezicht tovert. Payseur giet daarover dan zijn herkenbare, dromerige stemgeluid en op die manier weten de Amerikanen wederom hun eigenheid in een nummer te gieten. “Don’t Fade Away” werd zo dus een track waarin niets moet en alles mag; eentje die kan dienen als de ideale soundtrack bij het mijmeren in de trein, terwijl de landschappen aan je voorbijrazen.

Bunny verschijnt op 2 juni.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2182 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Beach Fossils @ Botanique (Museum): Het plezier van een droom

Zeven jaar was het al wachten geblazen voor de Belgische fans van Beach Fossils om de New Yorkers nog eens op Belgisch…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beach Fossils - Bunny (★★): Te vluchtige dromen

Stranden doen blijkbaar dromen, want kort nadat Beach House zijn ep uitbracht, is het nu de beurt aan Beach Fossils om een nieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Fossils - "Run To The Moon"

Indierockband Beach Fossils, uit het minder stranderige Brooklyn, maakt zich klaar om na zes jaar een nieuw album uit te brengen. Deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.