Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single grandson – “Eulogy”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Twee jaar heeft grandson zijn fans laten wachten op nieuwe muziek. Stilgezeten heeft de Canadees-Amerikaan desondanks niet, want afgelopen zomer trok hij langs de Europese festivals met onder meer een harde passage op The Slope van Rock Werchter. Tegelijk legde hij de laatste hand aan zijn tweede album I Love You, I’m Trying, dat later dit jaar zal verschijnen. Een datum of tracklist is er nog niet, maar met “Eulogy” is er wel al een eerste veelbelovende single die een nieuwe fase in zijn muzikale loopbaan inluidt.

I Love You, I’m Trying is naar eigen zeggen een introspectieve plaat geworden en dat horen we ook op “Eulogy”. Enerzijds kaart hij op het nummer zijn eigen zware gedachten aan, maar tegelijk trekt hij het breder en heeft hij het over de grote ongelijkheden in de wereld om hem heen. De grootse raprock van zijn debuutalbum Death of an Optimist ruilde hij op “Eulogy” in voor een iets rustiger en doordachter geluid waar ruwe gitaren de sfeer kleuren. In het makkelijk meezingbare refrein wordt het telkens toch wat meer opengetrokken, wat voor de nodige afwisseling zorgt en de spanning er slim in houdt. We krijgen met andere woorden een nieuwe kant van grandson te horen die zeker niet moet onderdoen voor zijn meer expressieve nummers.

Op zondag 8 oktober komt grandson naar de Trix in Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1815 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single grandson - "Something To Hide"

Vorige maand bracht grandson “Drones” uit, een single waar ook de aankondiging voor een nieuw album bij zat. I Love You, I’m…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single grandson - "Drones"

Als je vorig jaar op de Werchterweide stond, heb je hem misschien wel aan het werk gezien: de Canadese Amerikaan Jordan Benjamin,…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 3): Het rijk der tieneridolen

Op de derde dag van Rock Werchter stonden pop en elektronische muziek centraal. Met headliners Imagine Dragons en Twenty One Pilots had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.