Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Momma – “Bang Bang”

© Cooper Winterson

Momma, opgericht in 2015, heeft inmiddels twee indrukwekkende platen op haar naam staan, maar de Amerikaanse band maakte pas echt naam met haar derde en meest recente album, Household Name, dat vorig jaar verscheen. Hier laat het duo zich van haar beste kant zien en toont de groep haar vermogen om de nostalgie van de jaren negentig in te zetten in prachtige, meeslepende nummers die je meenemen op een muzikale trip door de tijd. Op Household Name toont Momma niet alleen hoe het moet rocken, maar ook gevoeligheid en introspectie in haar muziek kan verwerken. Met de nieuwe single “Bang Bang” laten de dames opnieuw zien dat ze niet stilzitten en altijd bezig zijn met vernieuwing.

“Bang Bang” begint waar Household Name gestopt was. Momma blijft op een opvallende manier trouw aan haar roots, terwijl de band toch nieuwe gebieden verkent. De zang van Etta Friedman is als een ingetogen Shirley Manson van Garbage, waardoor de luisteraar onmiddellijk wordt meegevoerd in de wereld van de song. Zowel de vocals van Etta Friedman en Allegra Weingarten komen goed tot hun recht in dit nummer, waarin ze zingen over de lust en passie van een gepassioneerde nacht. De gitaarriffs en melodieuze hooks van Momma maken de track compleet en zorgen ervoor dat “Bang Bang” je gegarandeerd opzweept tot dansen. Alhoewel het nummer alle vakjes aanvinkt om door het leven te mogen gaan als een Momma-song, lijkt het dat de band klaar is voor het volgende hoofdstuk in haar boek.

Binnenkort begint Momma aan een Europese tournee, waarbij de band opent voor Alex G. Deze tour houdt halt op 28 maart in Trix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Alex G @ Trix: De schalkse singer-songwriter

Het is een beetje alsof Alex G altijd in ons leven is geweest. De man heeft dan ook al een rijke carrière…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsRecensies

Momma – Household Name (★★★★): Klaar voor de grote doorbraak

Na een periode van twee jaar brengt de band Momma hun langverwachte album Household Name uit. De band, geleid door de twee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.