Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma – “GANTZ!”

Een tijdje geleden nog kondigde de Antwerpse rapper en producer Rare Akuma aan dat hij een pauze ging nemen. Hij zou geen nieuwe muziek meer maken, maar stelde ons gerust dat hij nog heel wat onuitgebracht materiaal had klaarliggen. Zo werd op de laatste dag van februari de single “DRAGON FORCE” op ons losgelaten en vandaag is het de beurt aan “GANTZ!”. Zoals al bleek uit zijn ep bewijst Akuma opnieuw dat hij een muzikale duizendpoot is en hebben de kenmerkende rauwe baslijnen deze keer plaatsgemaakt voor springerige drum-and-bass.

Bij buitenstaanders zal de term “Gantz” allicht geen belletje doen rinkelen, maar fans van manga en anime weten alvast waar ze zich aan kunnen verwachten. Gantz is een populaire Japanse reeks waarin mensen na hun dood in het gelijknamige spel eindeloze hordes aliens moeten bestrijden. Voor Rare Akuma, die al vaker muziek heeft gemaakt over zijn eigen mentale gezondheid, was de link tussen ‘aliens’ en ‘my inner demons‘ snel gelegd. Zo gaat Akuma in “GANTZ!” op enorm aanstekelijke drum-and-bass zijn eigen demonen te lijf. De beat, co-producet door ZCR, is zelfs zo aanstekelijk dat niemand minder dan Rampagelegende en -oprichter Murdock liet weten graag eens samen te werken met de Antwerpse rapper.

Jammer dat Rare Akuma er even van tussenuit is, maar als hij op deze snelheid en op dit niveau muziek blijft uitbrengen, valt er eigenlijk niets te betreuren.

Facebook / Soundcloud / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

242 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "crackuma" (feat. Kleine Crack)

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Haunted Youth, Chibi Ichigo, Psychonaut en meer Belgisch talent op We Are Open 2022!

De combitickets vliegen pijlsnel de deur uit en dat zonder dat er nog maar een artiest werd aangekondigd voor We Are Open….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 1): Bliksem en donder

Het rijk der vrijheid opent bijna zijn deuren, maar voor een normale Pukkelpop-editie was het jammer genoeg nog iets te vroeg. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.