Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Durand Jones – “Lord Have Mercy”

© Rahim Fortune

Nee, we zijn niet vergeten “& The Indications” toe te voegen in de titel. Durand Jones gaat solo! De zanger laat zijn band even voor wat het is en trekt er alleen op uit. Jones kondigde met zijn nieuwe single ook meteen aan dat hij z’n soulvolle stem op een album heeft gezet, dat 5 mei zal verschijnen. Hier wil hij een persoonlijk verhaal vertellen over zijn jeugd in een dorpje in Louisiana dat werd opgericht als wederdienst voor de vroegere zwarte slaven. Maatschappelijke thema’s, maar ook Jones’ eigen identiteit en hoe muziek hem daarbij hielp, zullen de rode draad vormen. Een beeld van het stadje krijg je te zien in de uitgebreide videoclip voor “Lord Have Mercy”

Als voorsmaakje voor zijn eerste soloalbum liet Durand Jones “Lord Have Mercy” los op de wereld. Zijn Indications zijn in geen velden te bespeuren op deze single: de zwoele soul maakt plaats voor primitieve rock-’n-roll. Scheurende gitaren matchen goed met de ruwe stem van Jones. In de teksten schetst hij een beeld van zijn thuisstad en vertelt hij over hoe hij te moe is van het werken om nog naar de zondagsmis te gaan. “Lord Have Mercy” klinkt fris en maakt nieuwsgierig naar de rest van het solowerk!

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Durand Jones - "Sadie"

Eind 2022 trok Durand Jones de deur van het repetitiekot dicht: ‘gedaan met The Indications, ik ga solo verder.’ Althans, zo denken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.