Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Marceline – “Who Are You?” & “Despise Me”

© Joseph Clough

Dat er heel wat toffe popacts uit Australië komen, is voor ons al lang geen geheim meer. Dat maakt het voor ons altijd spannend om nieuwe artiesten uit de down under te ontdekken. Vandaag laten we ons oog vallen op Marceline, een zangeres die al langer op SoundCloud de ronde deed en vervolgens een platencontract kon tekenen. Met haar eerste Jorja Smith-achtige single “Don’t Take It Personally” maakte ze eind januari al meteen indruk en met de release van twee verdere singles is haar eerste ep Cast Away meteen een feit.

Het aanstekelijke “Who Are You?” vat haar sound meteen samen. We horen een goed uitgekiemde electropop met een vrolijk, doch mysterieus randje. Er wordt namelijk veel energie geput uit het creëren van een toffe sfeer, die dankzij toffe geluidseffecten op haar stem iets futuristisch heeft en bijgevolg het instrumentale refrein toch bijzonder catchy maakt. “Despise Me” start iets ruwer en melancholischer, maar breekt vanaf het eerste refrein open en bezorgt ons al snel kippenvel ondanks de uptempo beats. Van haar zachte en pakkende stem tot de ontzettend coole producties, de Australische popwereld heeft een getalenteerde parel erbij die ze absoluut moeten koesteren. Zowel “Despise Me” als “Who Are You?” zijn alvast sterke singles om dat eerste visitekaartje af te geven.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1858 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Spring King @ Botanique (Witloof Bar): Overtuigen met een wafel

Spring King, dat is het beste van de jaren 60 in een hedendaags kleedje. Jonge gasten die zich amuseren op het podium,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Spring King - "Rectifier"

Toen Spring King vorig jaar hun “Who Are You?” uitbracht waren we er van overtuigd dat de groep het nog ver kan…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 30 november - 6 december

Sinterklaas komt vandaag ook bij Dansende Beren langs met enkele leuke filmpjes. Het was niet gemakkelijk om de beste video er uit te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.