Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NF – “HOPE”

Nathan John Feuerstein, beter bekend als rapper NF, rijmt al woorden sinds 2010. Hij onderscheidt zich van de kudde met zijn introspectieve en emotionele teksten. Toch duurde het tot 2017 vooraleer de grote doorbraak volgde. Die doorbraak kwam er met zijn derde studioalbum Perception. Die plaat bevatte de hitsingles “Let You Down” en “Lie”. Beiden scoorden hoog in de hitlijsten en behaalden meer dan een miljard streams op Spotify. Eén keer kwam NF langs in ons landje: op 8 maart 2020, luttele dagen voor de wereld op slot ging. Ancienne Belgique was het decor die avond en de zaal was al wekenlang op voorhand hopeloos uitverkocht. Het toonde nog maar eens aan dat het snel gaat voor NF.

“HOPE” is een verfrissend en inspirerend nummer dat ons meteen in zijn greep neemt. Het lied is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel raakt NF aan diverse onderwerpen, waaronder vaderschap, geloof en innerlijke strijd. Dit stuk is doordrenkt met een positieve boodschap over authenticiteit en het vasthouden aan de beste delen van jezelf. Het tweede deel van “HOPE” is een weerspiegeling van de donkere kant van de rapper, die zichzelf in conflict ziet met zijn eigen verleden. De single begint rustig en bouwt geleidelijk op naar een explosieve climax, waarbij NF’s intense en oprechte zangstem ons meesleept in de emoties van het nummer.

Fans van NF zullen blij zijn te horen dat zijn aankomende album, HOPE, maar liefst dertien tracks zal bevatten. Er zullen samenwerkingen te horen zijn met ondermeer Julia Michaels en Cordae, en verschijnt nog dit voorjaar. “HOPE” maakt nu al duidelijk dat NF op dit album opnieuw een persoonlijke en emotionele reis zal maken. Deze single belooft veel goeds voor wat er nog komen zal.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

NF @ Vorst Nationaal: Explosie van verdriet

Wanneer je een jaartje geleden de Belgische straten was opgetrokken en aan wat willekeurige voorbijgangers had gevraagd wat ze konden vertellen over…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NF - Chasing_ (Demo) (feat. Mikayla Sippel)

Net voor de coronacrisis was NF een van de laatste artiesten die Ancienne Belgique mocht laten vollopen. De Amerikaanse rapper houdt geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Rosenthal - "Hope"

De basis van elk nummer is een goede melodie of een mooie tekst en dat is precies waar singer-songwriters hun hart en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.