AlbumsFeatured albumsRecensies

Ramkot – In Between Borderlines (★★★½): Sappige ramrock

De Gentenaren van Ramkot hebben al even geen introductie meer nodig. Sinds de release van hun debuutsingle “Broken Thighs” hadden de heren hun succesformule te pakken, wat nog geen twee jaar later resulteerde in hun zege in de Nieuwe Lichting 2021. Dit, in combinatie met twee goed onthaalde eps, zorgde voor uitverkochte shows doorheen de Benelux en de kans om hun live reputatie te verdedigen op het grootste showcasefestival van Europa, Eurosonic. Na deze indrukwekkende reeks verwezenlijkingen besloten ze nu ook het uitbrengen van een debuutalbum van hun bucketlist te halen.

Na twee jaar hard werk bundelden de broers Leyman en hun derde man, Hannes Cuyvers, acht nummers in de vorm van een album, In Between Borderlines. Een collectie eigenwijze Ramrock die zich vrolijk doorheen verschillende stijlen baant. De variatie in stijlen is volgens de heren te verklaren doordat het album in verschillende sessies werd opgenomen. ‘Hierdoor kwamen we elk weekend met een andere visie, een andere mood en nieuwe invloeden het repetitiekot binnen.’

De eerder uitgebrachte singles “Exactly What You Wanted”, “I Can’t Slow Down” en “One More” bewezen alvast dat Ramkot nog altijd even snijdend, dansbaar en rechtuit klinkt. Gelukkig lijken de heren zichzelf ook uit te dagen, want opener “Don’t Drop Down” zit ongetwijfeld bij de hardste releases uit hun discografie. De sappige openingsriff neemt ons onmiddellijk mee in de groove van het album en het kantje stonerrock brengt ons spontaan aan het glimlachen.

“In Between Borderlines” is misschien wel de grootste verrassing op het album. Meer dan twee minuten lang nemen de Gentenaren ons mee op een instrumentale spirituele reis, wat zorgt voor de nodige afwisseling in een album waar gitaar en catchy refreinen de hoofdrol spelen. Het nummer verbindt het groovy “Dancing in a Dream” en de eerder uitgebrachte slotsingle “One More” dan ook moeiteloos en zorgt voor een belonend gevoel wanneer je het album op zijn geheel beluistert.

Met In Between Borderlines zet Ramkot een logisch vervolg neer op hun eerdere werk met hier en daar een verrassing. Iedere track klinkt echter voor de volle honderd procent als Ramkot, waardoor de keuze voor slechts acht nummers te verantwoorden is. Hierdoor wordt In Between Borderlines nooit saai, al blijven we met een speeltijd van rond de 26 minuten iets op onze honger zitten. Wie de Belgen live aan het werk wil zien, kan helaas niet meer terecht in de uitverkochte Paradiso, Merleyn en AB. Gelukkig passeert hun tour ook nog in onder andere Trix, Harmonie Oudenaarde, Wilde Westen, 013 en Metropool.

Facebook / Instagram

Ontdek “Don’t Drop Down”, ons favoriete nummer van In Between Borderlines, in onze Plaatje van de Plaat-playlist op Spotify.

49 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Metallica @ Johan Cruijff ArenA (set 2): Dubbele schedelbreuk, alstublieft, dankjewel

De slangenkop is eraf! Onder het concept van ‘No Repeat Weekend’ kleurde Amsterdam, naast oranje, drie dagen zwart-geel. Met 72 Reasons onder de arm…
AlbumsRecensies

LECTOR. – Y (★★★★): Solide, volumineuze powerrock

Fan van het zwaardere werk? Cirkel dezer dagen eens in en rond café de Hippo te Oudenaarde. Mogelijks loop je daar een…
InstagramLiveRecensies

Ramkot @ Ancienne Belgique (AB Club): Al rammend op hun best

Hun debuutalbum is nog maar enkele weken oud, maar toch denken de heren van Ramkot niet aan stilzitten. De winnaars van De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.