Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vreemde Kostgangers – “Fender Strat”

Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten brachten in 2017 als Vreemde Kostgangers hun eerste twee albums uit. Met zo’n bandbezetting kan je niet anders dan fantastische muziek maken en dat bewezen de Nederlanders toen ook. Zowel Vreemde Kostgangers als Nachtwerk werden zeer goed onthaald en zes jaar later krijgen we met Mist eindelijk het derde deel van wat een trilogie blijkt te zijn. Mist verschijnt op 17 maart, maar helaas heeft dit laatste album wel een wrange nasmaak, gezien het overlijden van Henny Vrienten vorig jaar.

“Fender Strat” opent alleen met elektrische gitaren en een prachtig klinkend Hammondorgel, waardoor het instrumentaal wat doet denken aan bands zoals The Grateful Dead, Genesis en hun landgenoten van Nits. Zoals de titel al doet vermoeden, is deze single een ode aan de Fender Stratocaster, die voor velen de ultieme gitaar is. Het is dan ook niet onlogisch dat we doorheen het nummer een meer dan redelijke portie gitaarsolo’s krijgen, maar ook de fantastische zang van Kooymans weet de aandacht te trekken. De tekst is, zoals bij Vreemde Kostgangers wel altijd het geval is, lichtjes geniaal. Deze keer blinkt het uit in de ludieke manier waarop Kooymans zingt over hoe hij een Fender Strat zou verkiezen boven eender welke gitaar, maar ook boven eender welke vrouw. “Fender Strat” heeft alles wat we kunnen verlangen van Vreemde Kostgangers en levert zo een meer dan geslaagde single op.

Mist verschijnt op 17 maart.

Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

223 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Vreemde Kostgangers - Mist (★★★★): Waardig slotakkoord

‘Een waardig slotakkoord voor een illuster trio’, zo omschrijft Boudewijn de Groot Mist. Daar heeft de eminence grise geen woord van gelogen. Samen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vreemde Kostgangers - "Luie Liefde"

In 2017 verscheen het debuutalbum van de Vreemde Kostgangers, de zogeheten Nederlandse ‘supergroep’ bestaande uit Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.