Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Used – “Fuck You”

©Anthony Tran

Zanger Bert McCracken dook de afgelopen tijd wel ergens op. Was het niet aan de zijde van Machine Gun Kelly, dan wel samen met blackbear. Met zijn band The Used staat hij dan ook al meer dan twintig jaar garant voor melodieuze punkrock met een schreeuwerig kantje. Ondanks dat zijn gloriedagen zich afspeelden in het begin van dit millennium, met In Love and Death als absoluut hoogtepunt, slaagde de band er steeds in relevant te blijven. Zo kreeg het laatste album Heartwork overal lovende kritieken.

Dat McCracken en zijn bende het nog niet verleerd zijn om stevig uit te halen bewijzen ze met deze op zichzelf staande single met een titel die de lading dekt. In de afgelopen 20 jaar is hun geluid van de ene naar de andere kant op het zwaar aanstekelijke spectrum gegaan, en “Fuck You” zit vierkant in het rauwe pop-punkgedeelte van hun geluid. Het is groot, het is anthemisch, maar het is nog steeds rauw en haveloos. De terugkeer naar het kenmerkende hart op de hoes verraadt dat deze single geruisloos zou kunnen opgaan tussen hun klassieke werk waar dat zelfde hart een prominente plaats had. Soms voelt het echt zo louterend en krachtig om dat heilige f-woord naar de top van onze longen te schreeuwen, en de emotitanen van de jaren 2000 doen exact dat op dit nieuwe nummer. Wij vullen graag de longen nog eens om luidkeels mee te brullen en onze middenvinger op te steken.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Used - "Numb"

Door metal beïnvloede, agressieve riffs in de verzen afgewisseld door ultra melodieuze refreinen en een losgeslagen frontman die zowel schreeuwt als zingt….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Used - "People Are Vomit"

Zanger Bert McCracken en zijn band The Used zijn terug met hun eerste album in drie jaar, getiteld Toxic Positivity. Om de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arcane Roots - "Curtains"

Het is alweer even geleden dat er nog een plaat van Arcane Roots uitkwam. De laatste, Blood & Chemistry, dateert alweer van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.