Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galantis & Neon Trees – “Dreamteam”

© Tung Walsh

De Zweden Christian Karlsson en Linus Eklöw vormen sinds 2012 een danceproject dat doorheen de jaren honderden miljoenen streams verzamelde. Van een succes kunnen we bij Galantis dus wel spreken, al ligt het zwaartepunt daarvan toch vooral in de periode 2015-2017. “Runaway (U & I)”, “Love On Me” en “No Money” nestelden zich destijds vlotjes in ons brein, maar de laatste jaren lijkt de creativiteit een beetje zoek, waardoor de karakteristieke sound van het duo wat weg ebde.

Een oplossing daarvoor kan “Dreamteam” niet bieden. De single zet een epische vriendenavond centraal en zal onderdeel uitmaken van het vierde album van de Zweden. Over dreamteams gesproken; de samensmelting van Galantis’ sound met die van rockband Neon Trees is niet erbarmelijk, maar onder een gedroomde samenwerking verstaan wij toch iets anders. Muzikaal is het echter een oorwurmpje, maar dat ligt dan zeker niet aan de geïnvesteerde creativiteit. “Dreamteam” gaat gepaard met een simpel housebeatje en doet op een gegeven moment wat denken aan “Hello” van Martin Solveig. Een fijn liedje om deze sombere dagen wat op te fleuren, maar een plaatsje in het collectieve geheugen veroveren is voor “Dreamteam” zeker niet weggelegd.

Galantis: Facebook / Instagram / Website
Neon Trees: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Icona Pop – “I Want You” (feat. Galantis)

Wie Icona Pop zegt, zegt “I Love It”. Die samenwerking met Charli XCX werd een megahit en kwam ondertussen al tien jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galantis, David Guetta & Little Mix - "Heartbreak Anthem"

De laatste maanden waren zeer turbulent voor de vrouwen van Little Mix. Jesy verliet de groep, en Leigh-Anne verloofde zich en geraakte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Galantis feat. Wrabel - "The Lake"

Het Zweedse duo achter Galantis werkte al samen met een hele hoop artiesten. Op nummers met MAX, OneRepublic en zelfs Dolly Parton…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.