Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Janelle Monáe – “Float” (feat. Seun Kuti & Egypt 80)

© CPU – Bert Savels

In 2018 bracht Janelle Monáe met Dirty Computer een zeer sterk album uit, al bleef ze (zeker in België/Europa) enorm ondergewaardeerd. De artieste sloeg er toch in om die plaat datzelfde jaar voor te stellen in een uitverkochte AB met een Sportpaleiswaardige show en kwam het daaropvolgende jaar met een toegegeven iets zwakkere show naar Rock Werchter. Sindsdien is het redelijk stil rond de Amerikaanse, met uitzondering van enkele singles zoals “Turntables” en “Stronger” die deel uitmaakten van soundtracks. Recentelijk schitterde Janelle Monáe trouwens zelf in een nieuwe Netflix hit Glass Onion: A Knives Out Mystery, nadat ze eerder al te zien was in geprezen films als Moonlight en Hidden Figures.

Nu keert de veelzijdige artieste terug naar muziek en dat doet ze met “Float”, waarvoor ze de hulp inschakelde van Seun Kuti en Egypt 80. Het lied klinkt een klein beetje meer als Janelles oudere werk, maar fans van Dirty Computer zullen zichzelf hier wellicht ook wel in kunnen vinden. De r&b-sound krijgt dankzij de blazer een beetje meer een soul- of jazzuitstraling en zo combineert Monáe nog maar eens verschillende genres alsof het niets is. Het nummer is een beetje eentonig, vooral in de stukken waarbij de titel steeds wordt herhaald, maar het heeft in ieder geval een leuke vibe en doet ons uitkijken naar wat er hopelijk snel op volgt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1195 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2023 (Festivaldag 2): Al dansend de zomer in

Onder een stralend blauwe hemel werd de tweede dag van Couleur Café aangevat met de nodige namen die van ver of iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.