Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Janelle Monáe – “Float” (feat. Seun Kuti & Egypt 80)

© CPU – Bert Savels

In 2018 bracht Janelle Monáe met Dirty Computer een zeer sterk album uit, al bleef ze (zeker in België/Europa) enorm ondergewaardeerd. De artieste sloeg er toch in om die plaat datzelfde jaar voor te stellen in een uitverkochte AB met een Sportpaleiswaardige show en kwam het daaropvolgende jaar met een toegegeven iets zwakkere show naar Rock Werchter. Sindsdien is het redelijk stil rond de Amerikaanse, met uitzondering van enkele singles zoals “Turntables” en “Stronger” die deel uitmaakten van soundtracks. Recentelijk schitterde Janelle Monáe trouwens zelf in een nieuwe Netflix hit Glass Onion: A Knives Out Mystery, nadat ze eerder al te zien was in geprezen films als Moonlight en Hidden Figures.

Nu keert de veelzijdige artieste terug naar muziek en dat doet ze met “Float”, waarvoor ze de hulp inschakelde van Seun Kuti en Egypt 80. Het lied klinkt een klein beetje meer als Janelles oudere werk, maar fans van Dirty Computer zullen zichzelf hier wellicht ook wel in kunnen vinden. De r&b-sound krijgt dankzij de blazer een beetje meer een soul- of jazzuitstraling en zo combineert Monáe nog maar eens verschillende genres alsof het niets is. Het nummer is een beetje eentonig, vooral in de stukken waarbij de titel steeds wordt herhaald, maar het heeft in ieder geval een leuke vibe en doet ons uitkijken naar wat er hopelijk snel op volgt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1019 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour 2023 vervolledigt affiche met Peggy Gou, Tokischa, Janelle Monáe en 33 anderen

De afgelopen maanden bediende Dour Festival ons met heel wat indrukwekkende namen, zoals dEUS, Aphex Twin, Damso en Paul Kalkbrennner. Vandaag worden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Seinabo Sey - "Blessed" & "Black Star"

De Zweedse wonderstem Seinabo Sey beschikt over een meer dan uniek stemgeluid dat je uit de duizend herkent. Dat is en blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Janelle Monáe - "Stronger"

Janelle Monáe zingt op haar nieuwe single over ‘We the people’, voor de Netflixserie met dezelfde naam, en dat zijn we niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.