Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Janelle Monáe – “Stronger”

© CPU – Jan Van Hecke

Janelle Monáe zingt op haar nieuwe single over ‘We the people’, voor de Netflixserie met dezelfde naam, en dat zijn we niet meteen van haar gewoon. Op The ArchAndroid en The Electric Lady (twee langspelers die elkaar verhaalgewijs opvolgen) kroop de Amerikaanse in de huid van een androïde, die dan wel menselijke eigenschappen toegeschreven kreeg. Op haar derde en meest recente album verwees Monáe nog steeds hier en daar naar robots, maar was vooral de menselijke Janelle aan het woord. De mix tussen r&b, funk, hiphop en pop is gewoonweg geweldig, wat van Dirty Computer een nog sterker album maakt dan de twee voorgangers.

Het soulvolle van The ArchAndroid en The Electric Lady was op Dirty Computer ver te zoeken, maar op haar nieuwe single laat Janelle Monáe zien dat (neo) soul nog steeds in haar zit. “Stronger” heeft alweer een tekst met een politieke lading. Deze keer gaat het over de vrijheid die ‘we the people’ wilt en dat bevolkingsgroepen die worden onderdrukt zich niet zomaar laten doen. Muzikaal gezien is het zeker niet het meest boeiende nummer, maar “Stronger” draait dan ook duidelijk om de tekst. Hoe verder in het lied, hoe meer backingvocals erbij komen waardoor het soulgehalte doorheen het nummer toeneemt. Janelle Monáe heeft zeker betere nummers dan deze, maar het is wel een fijne aanvulling op de rest van haar repertoire.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1019 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour 2023 vervolledigt affiche met Peggy Gou, Tokischa, Janelle Monáe en 33 anderen

De afgelopen maanden bediende Dour Festival ons met heel wat indrukwekkende namen, zoals dEUS, Aphex Twin, Damso en Paul Kalkbrennner. Vandaag worden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Janelle Monáe - "Float" (feat. Seun Kuti & Egypt 80)

In 2018 bracht Janelle Monáe met Dirty Computer een zeer sterk album uit, al bleef ze (zeker in België/Europa) enorm ondergewaardeerd. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Seinabo Sey - "Blessed" & "Black Star"

De Zweedse wonderstem Seinabo Sey beschikt over een meer dan uniek stemgeluid dat je uit de duizend herkent. Dat is en blijft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.