Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Dot Major – “Bear”

© CPU – Joost Van Hoey

De naam Dominic ‘Dot’ Major zal je misschien niet veel zeggen. Laat ons dan maar beginnen met London Grammar: die indiepopband, waarvan de Brit al dertien jaar deel uitmaakt als multi-instrumentalist, zal hoogstwaarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen. Major zei eerder dat elektronische muziek zijn band altijd al sterk beïnvloed heeft en zal nu op zichzelf dat pad verder bewandelen. Fans van London Grammar moeten echter zich geen zorgen maken: het is niet het einde van Major in de groep, maar wel de start van een nieuwe reis door de elektronische muziek.

Dat genre heeft zo lang als hij zich kan herinneren een sterke invloed op hem gehad, schrijft de toetsenist op zijn Instagramaccount. Het is een liefde die hij openbaar wilde maken en dat doet hij, na de release van al enkele remixen voor onder andere SG Lewis en Ludovico Einaudi, met zijn solodebuut “Bear”. Daarvoor ging hij aan de slag met een synthesizer – voor de kenners: een Arp 2600 – en een ambient-housesfeertje. Het resultaat is een volledige zelfproductie van dik vijf minuten doordrongen met echo’s, die even de tijd nodig heeft om op gang te komen en een ontspannen vibe met zich meebrengt. Het nummer voelt op zich niet heel uniek, maar maakt ons wel heel benieuwd naar wat nog zal komen: Major beloofde namelijk dat er nog meer muziek onderweg is. Ook met London Grammar trouwens, voor zij die dit artikeltje louter lazen omdat het over een lid van hun favoriete band gaat.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Pretty Girl - One Night, One Time (★★★★): Breaks, idm en house om een hele zomer van te smullen

Middle Ground, de vorige ep die de Australische dj Pretty Girl uitbracht in 2021, ging volgens haarzelf over terugkijken naar het verleden…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Supreems - "Nachtschone"

Als we het over veelbelovende (Belgische) artiesten in de elektronische muziekscene hebben, dan kan en mag Supreems eigenlijk niet in het rijtje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ross From Friends - "The One"

Ross From Friends, ofwel Felix Clary Weatherall, is al een kleine tien jaar aan het timmeren aan zijn elektronische muziekweg. Aanvankelijk kwamen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.