Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neck Deep – “STFU”


Dat poppunk aan een heuse revival bezig is weten we inmiddels al. Artiesten zoals Machine Gun Kelly en Yungblud trekken momenteel het voortouw, maar we mogen natuurlijk grondleggers van het hedendaagse poppunkgenre niet vergeten. Neck Deep is zo’n grondlegger. De Welshe band ontstond in 2012 nadat frontman Ben Barlow samen met toenmalig leadgitarist Lloyd Roberts vrij veel online aandacht kreeg voor “What Did You Expect?”. Acht jaar later, bracht de band hun meest recente album All Distortions Are Intentional uit, waarop ze zich leken te distantiëren van de sound die ze in 2012 hadden gecreëerd.

We mogen van geluk spreken dat Neck Deep de sfeer van All Distortions Are Intentional al weer achter zich heeft gelaten en op “STFU” keert de band terug naar hun roots. De single opent met stevige drums en gitaren die van de nodige overdrive worden voorzien. Het gehele nummer is zeer uptempo en dat doet de zang van Ben Barlow ook. Op het refrein schreeuwt hij geregeld eens ‘Shut the fuck up’, waar “STFU” de afkorting voor is. Het moet niet altijd vergezocht zijn. “STFU” klinkt als een oerdegelijk poppunknummer en het is fijn om de energie uit die vroege jaren van Neck Deep weer te mogen waarnemen, zeker na het fiasco van All Distortions Are Intentional.

Op 28 juni staat Neck Deep in Kavka Zappa.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

416 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Neck Deep – Neck Deep (★★★½): Terug naar het basisrecept

Is poppunk anno 2024 nog relevant? Laten we meteen kort en krachtig op die vraag antwoorden: ja! Het genre is sinds enkele…
FeaturesInterviews

Interview Neck Deep: 'Samenwerken met Olivia Rodrigo? Graag!’

In een openhartig gesprek met Ben Barlow en Sam Powles van Neck Deep voor hun show in VIERNULVIER, spraken we over nieuwste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.